Bu olayı farklı bir şekilde yorumlamak istiyorum, daha doğrusu tarafsızca, ilk izlediğimde çok sinirledim yumruk atan adama, fakat videoyu dikkatli izleyince farklı detaylar ortaya çıkıyor.

Videonun en başında dikkat ederseniz, garson diğer arkadaşının hemen ardında iken hafif sağ tarafa doğru hareket ederek mama sandalyesine çarpıyor. Oysa arkadaşını takip ediyordu.

Diğer dikkat çekeceğim nokta da, çarpan garsonun hızla ileri doğru ilerlemesi, yanındaki arkadaşının da oradan geçtikten sonra sola dönerek, aslında oradan geçmesine gerek kalmayan bir noktaya doğru ilerlemesi. Sanki iki genç arkadaşın "abi birlikte geçelim de, anlasınlar şu mama sandalyesini şuraya koymamaları gerektiğini..." gibi bir fikirle hareket ettikleri izlenimi çıkıyor(bu bir tahmin).

İki masa arasında garsonların geliş-geçişini engelleyecek bir yola mama sandalyesi mi koyulur mantığıyla masumca bir ders vermek niyetine çarpıyor(bu bir tahmin). Tabi mama sandalyesi ile dedesi arasında bir çocuk olduğunu hesap etmiyor. (Çocuğu fark etmeyenler 29.saniyeye bakabilir.)

Garson, mama sandalyesi ile dedesi arasında bir çocuk olduğunu fark etse zaten, direkt döner özür diler ama çocuk olayının hiç farkında değil.

O zaten tepki geleceğinin farkında, o yüzden çarptığı anda hiç arkaya bakmadan hızlı bir şekilde ilerlemeye koyuluyor, tepkinin devamı gelince neyle alakalı olduğunu anlamadan doğrudan mama sandalyesini düzeltmeye koyuluyor, herhangi bir özür diler bir tavırda olduğu da fark edilmiyor videodan.

Belki o yumruk gelmeden 1-2 saniye önce ne yaptığını anlıyor(tam olarak 13.saniyede anlıyor, 14.saniyede yumruk geliyor), dedesi çünkü tepkili bir şekilde açıklamaya çalışıyordu, çocuk var burada diye. O yumruk 15 saniye daha geç gelse garson olayı anlayıp belki güzel bir şekilde özür dileyecekti, o sahne yaşanmayacaktı.

Olaya bir de bu açıdan bakın istedim.