Selamün Aleyküm
Yeni tanıştığım bir abi vardı camiye gelip giden emekliliğine 3 yıl varmış. 55 yaşlarında ( tam bilmiyorum öğrenebilir yaşa takılmış ) bir abimiz ve yeni yeni konuşma fırsatım oldu. Az önce birisi ile telefonda konuşurken annesinin vefat ettiğini öğrendim ben annesi ile yaşıyor onun maaşı ile geçiniyor sanmıştım ancak kendisi yaşıyormuş.
Abi dedim sorması ayıp nasıl geçiniyorsun dedim bende yokluk çektim dedim alınmasın diye. Sebze pazarı bitince giderek atılan domatesleri vs toplayıp onları falan yiyorum 3 gün aç kaldığımı biliyorum dedi. Bu içime dert oldu gerçekten
Bu abimiz için toplanıp bir şeyler yapsak ne olur yardım eden çıkar mı acaba? Ben kendimde kömür ve yiyecek almayı düşünüyorum ama süreklilik hali var yani para toplanması lazım ve ihtiyaçlarının görülmesi lazım.
Böyle şikayetlerini söyleyen birisi de değil yani ben sorunca söyledi.
Düzgünce yazamadım kusura bakmayın