13 sene önce ameliyat oldum. Miyop ve astigmat ileri derecedeydi. Miyop 5,5 civarı, astigmat ise 4 üstüydü. İlk 2 sene boyunca yakını okuyamadım. Kitap okuyamadım. O zamanlar bilgisayara veri girişi yapıordum ve sırf bu yüzden işimde performans düşüklüğü ve hayat kalitede bariz düşüşler yaşadım. İlk 1 sene boyunca sade sıfır dereceli camlı olan gözlük kullanmaya devam ettim. Ameliyatta olsan gözlüğü atamıyorsum. Alışkanlık olmuş. Elinle burun üst kısmından hafif yukarı ittirme hissi sigara tiryakiliği gibi. Vazgeçmek zor. En büyük sıkıntım göz tembelliği oldu. Bir cisme odaklanman uzun sürüyor. Yani şöyle oluyor. Uzakta bir cisim görüyorsun. Köpek sanıyorsun, cisme yoğunlaştığın da şeklin bir çalı, ağaç yada gölge olduğunu kavrıyorsun. Bu çok kötü. Ameliyatın şeklide sıkıntı. Gözbebeğini kesiyorlar, lazerle temizleyip tekrar yapıştırıyor lar. Göz le ilgili çok önemli bir sorunun yoksa ameliyat olmamak bence daha iyi. Bilgisayar. Yazılım, tasarım gibi iş yada uğraşların varsa kesinlikle ameliyat olma.

İyi tarafları da var tabi. Yağmur yağdığında yada soğuktan sıcağa geçtiğinde gözlük cam'ların buharlanmıyor. 4 göz diye alaya alınmıyorsun. Falan filan.

Son söz olarak. Ameliyat olma derim.