Merhaba.

Şu anki işime girebilmek için mecburiyetten lazer ameliyat oldum bundan 1.5 sene önce.
Görüşüm netleşti fakat göz tembelliğine bağlı olarak odaklanma sorunu yaşıyorum. Dalgın dalgın bir yere baktığımda nesneler iç içe girmiş bir şekilde görüyorum. Net görmem için göz kaslarımı zorlayıp öyle bakmam gerekiyor. Yorgun ve uykusuz olduğum zamanlarda ise göz kaslarımı kontrol etmekte zorlanıyorum.

İlk 3-4 gün acılı olabilir. Gözlerin sanki soğan doğramışsın gibi yanıyor. Göz damlalarını kullanırsan bu acıların tamamen geçmez ama biraz rahatlatır. Acı dediysem de öyle dayanılmayacak gibi bir şey değil. Enfeksiyon geçirmedim, geçiren arkadaşım da olmadı.

Operasyon zaten 5 dakika sürüyor. Gözüne uyuşturucu bir damla damlatıp makinenin altına yatırıyorlar, birkaç işlemden sonra lazer başlıyor ve çok kısa süre sonra bitiyor. Herhangi bir acı hissetmiyorsun operasyon sırasında. Uyuşturucu damlanın etkisi geçince yanma hissi başlıyor.

Özet olarak; görüşüm net fakat göz tembelliğimin olmasından dolayı, sağ gözümle sol gözüm aynı görüntüyü görmüyor. Lazer olan 3-4 arkadaşım ise gayet memnunlar.

Bu arada benim gibi göz tembelliği olup da iyileşen birileri varsa bana yazabilir mi lütfen?

Geçmiş olsun şimdiden.