Herkese iyi forumlar.
derdimi anlatacağım içimi dökeceğim kimse olmadığından ötürü bir konu açmak derdimi anlatmak istedim.
yıllardan beri futbol oynuyorum klüp deneyimim var, okul takımı şampiyonluklarım var vs vs vs.
futbol oynamaktan o kadar haz alıyorum ki bir gece ansızın çalan telefonu açıp adam eksik hazırlan seni almaya geliyoruz denildiğinde gece 3-4 maçına dahi gitmişliğim var.
velhasılı kelam futbolu izlemeyi de oynamayı da çok seviyorum.
başımdan geçen bir olayı anlatacam; geçen sene haziran temmuz ayları sezon öncesi hazırlık ayları halısahada tanıştığım bir abinin tanıdığı sayesinde süper amatörde boy gösteren bir takımda idmanda denemeye çağrıldım.
içim kıpır kıpır şans ayağıma gelmiş hemde çok büyük şans kariyere direkt süper amatör ligden başlıyacağım herneyse bana idmanın yeri günü saati söylendi o günün gelmesini iple çekiyorum aynı zamanda çalışıyorum o gün için giriş çıkış saatimi ayarlamışım çantamı almışım işden çıkıp idman gideceğim ve gittim.
ilk başta beni takımla tanıştırdılar süper amatör lig herhangi bir yaş kısıtlaması olmadığından takımın yaş ortalaması 25-26 herkes benden büyük tanışırken aklımda şüpheler vardı heyecana geldim çünkü adamlar tecrübeki bense ilk defa kendi yaş klasmanın üstünde ve üst seviye topçularla top oynayacağım
herneyse tanışma faslı geçti soyunma odasında takıma ait antreman eşofmanlarını giydik sahaya gitmeye başladık ama nasıl dua ediyorum inşAllah gözlerine girerim beni takıma alırlar lisans çıkartırlar diye

)
girdik sahaya ısınma hareketlerine başladık sezon başı olduğundan hafif tempo çalışmalar yaptık vs vs vs idmanın bitimine 1 saat kala çift kale maç oynancağını söylediler antremanı sorunsuz tamamladım son 1 saatin içerisine girdik ufaktan su molası verdik sonradan takımları belirleyip çift kaleye başlayıp sonra idmanı bitireceğiz
su molası bitti takımın antrenörü takımları belirledi ben daha yeni olduğum için beni ideal 11 içerisine sıkıştırmış benim haberim yok çünkü daha önce bu takımı izlemedim kim as kim yedek bilmiyorum ama ben as kadroyla beraber oynuyorum bu arada mevkim stoper yerli ramos derler
takımlar hazır herkes yerinde start geldi maça başladı gerçekten o kadar tecrübeli topçularla sahaya çıkmışım ki halı sahada oynadığım basit rakipler gibi değil adamlar her adımda press yapıyor ve bende heyecanlıyım olduğunca ayağa pas yapmaya çalışıyorum.
as kadronun içerisinde olduğum için karşı taraf fazla atağa kalkamadı bende fazla top karşılayıp kesemedim ayaga pas var ama bire bire hiç girmedim girsem kayıp alıp kendimi göstericem

herneyse oynama devam ederken antrenör müdahale etti beni karşı takımın stoperine koydu bu sefer dedim ki ahan bittik

adamlar gerçekten tecrübeli ben onların karşısında sönük kalıcam herneyse maç devam etti as olan kadro akın akın geliyor sağ stoper oynarım her zaman sağ bek ileriye çıktığında onun kademesini almam gerekirken tecrübeli topçuların gazabına uğradım araya paslar atıyorlar üstümden aşırtma atıyorlar ama imkansız o topları kesmem herneyse başarılı olamadım ilk başlarda ama sonlara doğru 3-4 başarılı müdahale ettim bu da hocanın gözüne girmeme sebep olmuş
maç bitti yenildik jok tempoda koşu vs antreman bitti sooyunma odasına gittik üstümü değişirken abiler sorular soruyor daha önce oynadın mı biyerde felan yok diyorum ilk defa deneniyorum iyi güzel sende yetenek var takımda görürüz felan fıstık çok güzel konuştular hoca geldi acemisin ama iyisin dedi antremanlara devamlı gel dedi onayı verdi.
eve güle oynaya gidiyorum adam beni beğendi takıma aldı herneyse iş saatlerimi idmana göre ayarlıyorum her idmana katılıyorum extra zamanımda kondisyon daha çok ileri seviyelere gitsin diye halısaha maçlarıns gidiyorum her neyse velhasılı kelam sezon başlamasına yakın bir zamanda bir halısaha maçında hiç bir sertlik hiç bir müdahale olmadan kendimi sakatlıyorum
pozisyonu anlatayım; stoperim maç başladı santradan bana döndüler kontrol ettim topu sol ynıma gönderdim ayağımı yere bastığımda çat diye ses geldiğini duydum.
yattım yere acıdan kıvranıyorum elimle dizlerini elliyorum sağ dizim acayip bir şekilde şişmiş kızarmış
hemen buz istedim buz yaptım baktım olacak gibi değil hastaneye gittim sıcağı sıcağına acilden girdim sıra vs bekledim sıra geldş doktor baktı dedi bişey görünmüyor krem vericem kullan dedi aldım kremi kullanmaya başladım tabi ertesi gün idman var dizim hala şiş gitmedim gidemedim p.tesi çarş cuma cumartesi idman günleriydi pazsrtesi gidemedim çarşambaya giderim dedim fakat ayağımdaki şişlik yine geçmedi bu sefer cumaya yetişmem lazım diyip tekrar doktora gittim acilden girdim durumu anlattım bacağıma röntgen çektiler sorun yok dediler krem verdiler kullan geçer dediler iyi dedim o kremi de kullanmaya başladım krem iyi geldi şişlik azaldı fakat sekiyordum herneyse cuma günü oldu idmana gittim topallayarak ısınma koşusu yaptım canım yanıyor ama belli etmedim topla bir iki bişeyler yapacaktık herkes birbiriyle eşleşti topu düşürmedenn havadan paslaşıyorduk yine zorlama müdahale yokken topa vurdum yere bastım çat sesini duyup yere yattım yine buz istedim buz koyduk idmanı yarıda bırakıp çıktım babamı aradım dedim gel beni al özel bi hastaneye gidelim babam sağolsun geldi aldı özel bi hastaneye gittik dizimi gösterdim dediler mr'a (emar) girmeniz lazım girelim dedik emara girdiğimde biraz kortum herneyse bizi eve gönderdiler sonuç 3-4 güne çıkar gelir alırsınız dediler gittim eve iş yerinden izin aldım dinlemem gerekiyordu 3. gün sonuçları öğrenmeye gittik ( ön çapraz bağ, iç ve dış menüsküsler ileri derecede yırtık ) sonucunu aldık ben ne olacak nasıl olacak dedim ameliyat dediler fiyat istedik 12.000₺ dediler ailemin durumu belli orda ameliyat olamazdım herneyse devlet hastanelerine gittim hepsinde çok sıra o şu bu varmış hayattan soğudum futboldan soğudum ondan sonra ne idmanlara gittim ne bişey yaptım herkesden helallik istedim daha da gitmedim.
elime gelen şansı şanssızlığım yüzünden kullanamadım bende kızdım ameliyat olmadım
1 seneye yakın sağ dizim hasarlı geziyorum geçen gün düz yolda yürürken çat etti yine şişmeye başladı dedim herhalde zamanı geldi gittim muayne oldum ameliyat için herşeyi yaptım anestezi doktorundan onayı aldım şimdi ameliyat olacağım günü bekliyorum..
bunu neden anlattım bilmiyorum ama okuduğunuz için teşekkür ederim.
mobil olduğum için yazım hataları olabilir kusura bakmayın.
not; daha önce çapraz bag ameliyatı geçirenler varsa özelden bir kaç bişey sorabilirim iyi geceler iyi forumlar