FOMO da denemez aslında sonuçta bir yatırım aracı olarak görmüş ve o anki fiyatından trade etmiş fiyat ne olursa olsun satın alım yapacakmış yani bir trader değil kendisi, yatırım amacıyla almış ancak şuan beklemede zarar çıksın yeter demeye başladı.
Ayrıca sizi de kriptolardaki başarınızdan dolayı tebrik ederim. Gerçekten uykuları kaçıran bir psikolojiye sokuyor insanı ve sabır istiyor. Malum balinalar ile dans etmek aynı düşünmek zor olsa gerek.
Hocam arkadaşınız için üzüldüm o zamanlar girenlerin bir çoğu yandı ciddi rakamlar kazananlarda gördüm fazlasıyla kaybedenleride.
Arkadaşınız için öneri yatırıma TL olarak bakıyorsa zaten o dönemlerden sonra doların çıkmasıyla zararı azalmıştır. Bitcoin için 2020 ivme kazanacağı yıl olacak en kötü ilk çeyrekten sonra ciddi hareketi başlar diye düşünüyorum.
O sırada bitcoin artacağından altcoinler btc bazında değer kaybeder fakat bitcoin değerlendiğinden dolayı usd değerlerinde artış görülür. Tabi bu sırada dolarında çıkmasıyla yatırımları değerlenir. Böylelikle arkadaşınızın zararı azalır hatta uygun çıkış yaparsa karda bile olabilir.
Balinalar gibi kimsenin düşüneceğini sanmıyorum. Balinalar yem atarlar piyasaya bizde yeme gireriz piyasadan anlayanlar bu yem yeterli diyip, çıkması gerektiği zamanı az çok bilirler. Benim gördüğüm, yaşadığım şimdiye kadar bu şekilde oldu. Aynı zamanda ciddi eğitime ağırlık vermiştim ki hala daha öğrendiğim şeyler var. Borsa basit birşey değil ve hobi olarak bakılamayacak kadar karışık bir sistem özellikle kripto tarafı.