CliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba kksal555,

nginx + apache demek nginx'in reverse proxy modunda çalıştığı anlamına gelir. Tek başına nginx'in verdiği performansı vermez. Nginx den alınacak verim nginx + php-fpm ile geçerlidir. Böyle bir modda ise .htaccess sorunları ve php-fpm yapılandırma karmaşası yaşama ihtimaliniz var ki sunucu firmanız destek olur ise aşarsınız.

Haricen plesk de cyberpanel e göre yedekleme daha sağlıklı çalışır. Ancak openlitespeed ile apache versusunda openlitespeed yapılandırılmamış hali ile bir adım öndedir. Apache ise sağlam optimize edilmemiş ve cache ile desteklenmemiş ise düşük verim sağlar. Apache i sağlam şekilde optimize etmek gerekir.

İyi çalışmalar.
mahmutk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Plesk + nginx o hiti kaldırmaz ancak plesk + litespeed kaldırır. Tarafımca Tecrübe edilmiştir
Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
apache + nginx ile openlitespeed denk yapılandırmalar değildir.

Cliaweb'in bahsettiği gibi bahsedilen nginx yapılandırması salt nginx değil apache arkasında çalışan proxy nginx'tir. Yani büyük oranda statik içerikleri nginx üzerinden işler, dinamik içerikler yine apache üzerinde çalışır. Yani asıl yük yine apache üzerinde döner. Openlitespeed ise litespeed gibi lsapi kullanır kaynak kullanımı daha azdır ve sayfa derleme hızları apache'ye oranla daha üst seviyededir.

Stabilite konusunda ise evet ücretli paneller ücretsiz panellere göre daha iyi durumdadır, sık sık yedek alıyorsanız olası bir problemde sunucuyu tekrar kurana kadar birkaç saat kesinti sorun olmaz ise çok dert etmeye gerek yok.
Berkay24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cyberpanelle devam etmenizi öneririm durumunuz göz önüne alındığında. Openlitespeed+lsphp webserver olacağından dolayı daha performanslı olacaktır Pleskteki haline göre.
Cyberpanelle devam etmeye karar verdim. Yedekleme işlemlerini güzel yapılandırırsam çoksorun yaşamam diye umuyorum. Yedekleme için nasıl yöntemler kullanmalıyım? Amazon s3 vs hangi tür yedeklemelerden geri dönüş en hızlı olur. Malum kötü bir durumda kimse uzun süre sitenin kapalı kalmasını istemez.