kksal555 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar
Ömünüzdeki günlerde VPS den Kiralık Sunucuya geçiş yapıyorum. Sunucu 2xE5620 CPU 32GB Ram ve SSD den oluşuyor.
Şuan sitemde Cyberpanel (openlitespeed) kullanıyorum ve performanstan çok memnunum. (Site günlük sayfa gösterimi ~400k ve site wordpress değil)
Sunucuyu kiraladığım yer plaesk panelin daha stabil olması ve yedek işlemlerinin daha sağlıklı işleyişi nedeniyle Plesk (nginx + apache) geçişimi tavsiye etti. Sizce performans olarak(Sayfa hızı) olarak nginx + apache beni üzer mi?
Siz tavsiye eder misiniz bu geçişi? Nette araştırdığımda openlitespeed server özellikle sayfa açlış hızı noktasında apache ye göre çok çok iyi şekilde yorumlar var. Cyber panel ile devam etmeli miyim?
Merhaba kksal555,

nginx + apache demek nginx'in reverse proxy modunda çalıştığı anlamına gelir. Tek başına nginx'in verdiği performansı vermez. Nginx den alınacak verim nginx + php-fpm ile geçerlidir. Böyle bir modda ise .htaccess sorunları ve php-fpm yapılandırma karmaşası yaşama ihtimaliniz var ki sunucu firmanız destek olur ise aşarsınız.

Haricen plesk de cyberpanel e göre yedekleme daha sağlıklı çalışır. Ancak openlitespeed ile apache versusunda openlitespeed yapılandırılmamış hali ile bir adım öndedir. Apache ise sağlam optimize edilmemiş ve cache ile desteklenmemiş ise düşük verim sağlar. Apache i sağlam şekilde optimize etmek gerekir.

İyi çalışmalar.