Hocam benim imkanım olsa dil bilsem para konusunda da sıkıntı olmayacağını bilsem giderim ne yalan söyleyeyim. Milletin izlediği diziler bile saçma sapan hercai denilen surekli ağlama ve bağırma olan bir diziyi izliyor bizim millet neden izliyorlar anlamak mumkun değil.
Valla hocam bende de çok dil yok ama insan alışıyor. Hostelde 18 yaşında alman bir kız vardı çatır çatır ingilizce konuşuyordu. Bizim sistemimiz bozuk. Para konusuna gelirsek, eğer online olarak euro veya tl kazanıp orada yiyebilirseniz çok rahat yaşarsınız. Biz en kral yerlerde takıldık 3 ülke gezdik her şey dahil ortalama kişi başı 400 euro harcadık.
yazdıklarında pek çok haklılık payı var fakat bize bakışı orada turist olarak 5 gün gezerek anlamayamazsın kardeşim maalesef. çok köklü ve aşılması zor bazı sorunları ancak o ülkelerde yıllarca yaşayanlar bilir.
yine de insan gezebildiği kadar ülke gezmeli, hatta bence fırsat bulursa yıllarca yaşamalı. insanın ufkunun genişlemesinin en net yolu bu...
Her ülkenin kendince problemleri var hocam. Onlar bunca probleme rağmen hala gülümsüyor ve birbirlerine saygı duyuyorlar, bizimkilerin elinde olsa birbirlerini gırtlaklayacaklar. Turist olduğumuz için mi iyi davrandılar bilmiyorum ama hosteldeki alman-ingiliz-amerikalı vb milletten insanların hiçbiri bize kötü yaklaşmadı. Halbuki adamlar istese bizimle muhabbet etmez, takılmazlardı.
İrlanda kökenli amerikalı bir kız vardı, çifte vatandaş. 2-3 gün birlikte vakit geçirdikten sonra bize “ İlk başta Türk olduğunuz için size karşı önyargım vardı ancak hiç anlattıkları gibi değilsiniz “ demişti. Ben de; çok fazla cnn-bbc izlemeyin demiştim ve gülüşmüştük 😊
valla, zamarı vergileri ev kirasını çocuğum nerde okuyacak dertleri olmasa inan bizim insanımız daha tatlı daha insan. Ancak abi gelir düzeyimiz o kadar düşükki yani borç harç vergi düşünmekten insanlıktan çıktık.
Zannetmiyorum hocam. Biz dünyanın alım gücü en yüksek ülkesi bile olsak böyle olamayız. İş parada değil eğitimde bitiyor. İyi eğitilmiş toplumların zaten iyi işleri ve iyi kazançları olur.