Varlık barışında eğer dediğiniz gibi yurtdışından varlıklarınızı getirip 3 aylık dilimde beyan edilirse vergi incelemesi ve tarhiyat yapılmaz.
Ancak yurtiçi kayıtdışı varlıklar için aynı durum geçerli değildir. İlgili mevzuatı tekrar incelemenizi ve gerekli düzeltmeyi yapmanızı tavsiye ederim.
MADDE 4 (1) Geçici 90 ıncı madde kapsamında bildirilen varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacaktır.
Bu hükümden faydalanılabilmesi için bildirilen tutarlara ilişkin tarh edilen verginin vadesinde ödenmesi ve bildirime konu edilen varlıkların, bildirimin yapıldığı tarihten itibaren üç ay içinde Türkiyeye getirilmesi veya Türkiyedeki banka ya da aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi şarttır. Türkiyedeki banka ya da aracı kurumlarda açılacak hesaba ilgili varlığın transferi işlemlerinde, bildirimde bulunan hesap sahibi ile yurt dışından varlığı transfer edenin farklı kişiler olmasının söz konusu hükümden faydalanılması açısından herhangi bir önemi bulunmamaktadır.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0190802-13.htm
Arkadaşlar tekrarlıyorum. Ben hukuk okudum, vergi mahkemesi hakimliği yaptım. Lütfen benim için abc sayılan konuları bana öğretmeyin. Sizin bahsettiğiniz kanun değil tebliğdir. Tebliğler kanunları açıklar ve yorumlar. Bunları maliye bakanlığı yayımlar. Bu tebliğler vergi mahkemesince dikkate alınmaz. Mahkeme için önemli olan kanun kuralıdır. Şimdi şunu rica ediyorum mevzuat.gov.tr ye girip 193 sayılı kanunu aratın ve geçici 90. maddeyi okuyun. 8. fıkra tüm kanun maddesi uygulaması için geçerlidir. Bu ise yurt içinde kayıtlı olmayanları da kapsamaktadır.