PaLaCoRDa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Reklam tıklamalarına sahte diyen yok hocam, kural açık ve net bir şekilde sana ne diyor? Spam yapma, tekrar eden içerik oluşturma eğer sen bunları yaparsan hesabın kapanır ödeme vermem. Seneler önce kesinleşen hesap kapansa bile ödemesi yapılırdı ama bu kural değişti ve artık hesapların kapanacağını ve bakiyenin reklamverenlere geri iade edileceği söylendi. Tık hilesiz bir şekilde geldiği sürece aslında iki tarafta amacına hizmet ediyor, yayıncı tarafından baktığında evet paranın ödenmesi gerekir ama adamlar benim platformumdan spam yaparak ödeme alamazsın diyor yapacak bir şey yok yani

Valla bu senin sorunun hocam yada 10 yıldır kullandığın platform sana ayrı bana ayrı muamele yapıyor. Bende yıllardır düzenli olarak hem adsense hem adwords iki platformu da kullanıyorum. Her ay 3-5 kere adwords hesabıma geçersiz etkinlik adı altında iade geçiliyor yüklü miktarlarda. Senin harcamana ve reklamlarının aldığı geçersiz tıka bağlı bir olay bu sanırım. O yüzden bunu tartışacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yıl sonu temizliği senelerdir yapılıyor ama koca şirketin mali hedefi tutturalım diye şunun şunun hesabı kapatalım demez, milli piyango mu bu rastgele hesap seçip kapatacaklar? Ortada illegal bir durum varsa tabi ki kapanacak, adamlar açık açık spam yapmayın tekrar eden içerik oluşturmayın ban sebebi diyor.
Elbette aralarda dürüst çalışan bazı hesaplarda haksızlığa uğruyor ama bu konuda da yapacak bir şey yok maalesef dediğin gibi tekel bir şirket, hiçbir şekilde karşımızda muhatap yok
1- Senin aldığın geçersiz etkinlik iadesi adwords reklamına saldırı ve geçersiz tıklama yapıldığı için geliyor. O bize de geliyor. Her hesaba gelir. Google bak ben bu kadar adsense banladım sende bu kadar reklam vermişsin al sana iade demez.

2- Evet koskoca şirketlerin zaten mali hedefi olur. Google'ın da mali hedefi ve yıllık kâr hedefi var. Bunu burada yıllardır bulunan, yıllardır Adsense'de büyük tutarlar oynayan herkes bilir. Adwords de millete aylık faturalandırma dağıtıyorlar, ödemeyenlerin acısını adsense den çıkartıyor. Ayrıca 10 ay sorun yok da her yıl sonu mu herkes spam yapıyor? Benim 15 tane adsense hesabım kapatıldı, hiçbirinde spam yok ve tutarlar çok büyük. Buraya bir foto koyarım buraya forum birbirine girer.

3- İllegal bir durum dediğin 10 aydır herkes legal, ama yıl sonu gelince mi herkes birden bire legal oluyor. Veya hesabındaki tutar birden yükselince illegal oluyor.

4- Milleti tekrar eden içerik sebebiyle banlamış hep. O zaman tüm haber siteleri de tekrar eden içerik? Onları da banlasın.

İşi Google'ı dava etme noktasına kadar götürebiliriz. Adam ben senin trafiğini beğenmedim kazandığın paraya el koyarım deme hakkı yok.