peki reklam tıklamaları sahte mi? siteye giren kullanıcı kendi isteğiyle tıklıyor o reklama.
Reklam tıklamalarına sahte diyen yok hocam, kural açık ve net bir şekilde sana ne diyor? Spam yapma, tekrar eden içerik oluşturma eğer sen bunları yaparsan hesabın kapanır ödeme vermem. Seneler önce kesinleşen hesap kapansa bile ödemesi yapılırdı ama bu kural değişti ve artık hesapların kapanacağını ve bakiyenin reklamverenlere geri iade edileceği söylendi. Tık hilesiz bir şekilde geldiği sürece aslında iki tarafta amacına hizmet ediyor, yayıncı tarafından baktığında evet paranın ödenmesi gerekir ama adamlar benim platformumdan spam yaparak ödeme alamazsın diyor yapacak bir şey yok yani
Ney ney ney ney? Paralar iade mi ediliyor

)) Kapanan hesaplardaki paraya ihtiyacı mı var? Adsense'de 15 yıl Adwords'de 10 yıllık kullanıcıyım. Google Adsense'de ve Youtube'da kapattığı tüm hesapların paralarının üstüne yatar. Kesinlikle adwords yayıncıya iade yapmaz. Yıllardır milyonluk adwords hesapları yönettim hiç 1.000TL bile iade geldiğini görmedim. Ama Adsense'de kapattığı aylık 1 Milyon TL üzeri ödeme alan binlerce hesap var. Her yıl sonu mali hedefi tutturmak için böyle kıyım yaparlar. R10 eski konulara bakın her yıl kasım-aralık aylarında büyük temizlik yapar. Kasım-Aralık yaklaştığında her sene sinir stress patlaması yaşarız. Paraların üstüne yatar. Kimse de sesini çıkartamaz. Tekel ve güçlü bir şirket. Daha önce bu kapatmalarla ilgili haksızlığı kanıtlandı ve milyonlarca dolar ceza ödedi. Ancak yinede ben bunu yaparım diyor.
Burada pintopin de yapılsa başka bir şey de yapılsa reklam gösterilmiş, reklam verenden ücret kesilmiş, Google kendi komisyonunu reklam verenden tahsil etmiş. Bu bağlamda kalan tutarı adsense hesap sahibine ödemesi gerekli.
İsterseniz test için A sitesi adında 1 site açıp sadece Adsense ayarlarından B sitesinin reklamlarına izin verelim. B sitesi ile de Adwords de sadece A sitesini hedefleyerek reklam verelim. Daha sonra adsense yi banlatıp paranın B sitesinin Adwords hesabına iade gelip gelmediğini kontrol edelim... Gelecek mi? Gelmeyecek tabikide.
Valla bu senin sorunun hocam yada 10 yıldır kullandığın platform sana ayrı bana ayrı muamele yapıyor. Bende yıllardır düzenli olarak hem adsense hem adwords iki platformu da kullanıyorum. Her ay 3-5 kere adwords hesabıma geçersiz etkinlik adı altında iade geçiliyor yüklü miktarlarda. Senin harcamana ve reklamlarının aldığı geçersiz tıka bağlı bir olay bu sanırım. O yüzden bunu tartışacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yıl sonu temizliği senelerdir yapılıyor ama koca şirketin mali hedefi tutturalım diye şunun şunun hesabı kapatalım demez, milli piyango mu bu rastgele hesap seçip kapatacaklar? Ortada illegal bir durum varsa tabi ki kapanacak, adamlar açık açık spam yapmayın tekrar eden içerik oluşturmayın ban sebebi diyor.
Elbette aralarda dürüst çalışan bazı hesaplarda haksızlığa uğruyor ama bu konuda da yapacak bir şey yok maalesef dediğin gibi tekel bir şirket, hiçbir şekilde karşımızda muhatap yok