PaLaCoRDa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yersen falan değil hocam bir reklamveren olarak söylüyorum paşalar gibi iade ediliyor o paralar, kendi reklam hesabımdan biliyorum. Adsense her yıl sonu genel temizliği yapıyor zaten. Bu adamların kapanan hesaptaki paralara ihtiyacı mı var sanki Görüldüğü üzere bu konuda hesabı kapanan herkes spamcı illegal çalışıyor kapanması normal zaten google'a çemkirmeye gerek yok.
Ney ney ney ney? Paralar iade mi ediliyor )) Kapanan hesaplardaki paraya ihtiyacı mı var? Adsense'de 15 yıl Adwords'de 10 yıllık kullanıcıyım. Google Adsense'de ve Youtube'da kapattığı tüm hesapların paralarının üstüne yatar. Kesinlikle adwords yayıncıya iade yapmaz. Yıllardır milyonluk adwords hesapları yönettim hiç 1.000TL bile iade geldiğini görmedim. Ama Adsense'de kapattığı aylık 1 Milyon TL üzeri ödeme alan binlerce hesap var. Her yıl sonu mali hedefi tutturmak için böyle kıyım yaparlar. R10 eski konulara bakın her yıl kasım-aralık aylarında büyük temizlik yapar. Kasım-Aralık yaklaştığında her sene sinir stress patlaması yaşarız. Paraların üstüne yatar. Kimse de sesini çıkartamaz. Tekel ve güçlü bir şirket. Daha önce bu kapatmalarla ilgili haksızlığı kanıtlandı ve milyonlarca dolar ceza ödedi. Ancak yinede ben bunu yaparım diyor.

Burada pintopin de yapılsa başka bir şey de yapılsa reklam gösterilmiş, reklam verenden ücret kesilmiş, Google kendi komisyonunu reklam verenden tahsil etmiş. Bu bağlamda kalan tutarı adsense hesap sahibine ödemesi gerekli.

İsterseniz test için A sitesi adında 1 site açıp sadece Adsense ayarlarından B sitesinin reklamlarına izin verelim. B sitesi ile de Adwords de sadece A sitesini hedefleyerek reklam verelim. Daha sonra adsense yi banlatıp paranın B sitesinin Adwords hesabına iade gelip gelmediğini kontrol edelim... Gelecek mi? Gelmeyecek tabikide.