Hocam lazer ameliyat sürecinizi anlatabilir misiniz rica etsem. Ekşi de okumuştum bayağı korkmuştum açıkcası videoları falan da ürpertiyor.
2 göz 1 dakikadan biraz uzun sürüyor.
Önce göze bir aparat takıyorlar gözünüzü sürekli açık tutmak için , gözü yıkıyorlar sonra sizden yukarıdaki noktaya odaklanmanızı istiyorlar, makina kendisi işini hallediyor, doktora sadece dereceye ve kornea kalınlığına göre değerleri makinaya girmesi ve gerektiği yerlerde müdahale kalıyor.
Ameliyattan sonra cankan kardeşlerin taktığı gözlüklerin büyüğünden takıyorsunuz, çünkü ışığa duyarlılığınız 2 hafta kadar devam edecek

Gözlük :
https://sc01.alicdn.com/kf/HTB1SuC2K...ty-goggles.jpg
Geceleri biraz ağrılarınız olabiliyor, bunun içinde sf serum içine ağrı kesici karıştırıp damla şeklinde vermişlerdi bana, sıktığım anda gözüm uyuşuyordu, 2 hafta kadar görüş net değil bulanık görüyorsunuz aşırı derecede. Bunun sebebi kornea'nın yakılması. Aynı bir yara nasıl kabuk bağlarsa kornea da kendini tekrar oluşturup iyileşme sürecine giriyor. Net görüş ortalama 2 haftada oluyor.
Tabi ki ilk 6 ay güneş gözlüğü ve 1 yıl kadar damlalarınızı kullanmak zorundasınız.
Ben gözlük kullanmadım hala ışığa duyarlılığım var bu yüzden...