Merhabalar,
Size bir ödeme çıkartmışlar. Onu ödememişsiniz. Normal şartlarda onu ödemeniz durumunda bugün askerliğe gitmek için başvurunuzda sorun yaşamayacaktınız. Fakat ödeme yapmadığınız için Devlet baba borcunuzu askeriyenin inisiyatifiyle siler (tek size özel değildir). Bu süre askeriyenin inisiyatifindedir.Muhtemelen borcu ödemeyemeyeceğiniz tespit edilmiştir (okul, işsizlik vs vs). Ayrıca sizi 50. maddeden faydalandırmışlar. Yani;
Biraz karışık gibi gelebilir. Ama sizin askere gitmek istediğinize dair talebinizi almışlar. Aldığınız rapor ömür boyu olamayabilir bir rapor muhtemelen.
Sonuç olarak size bir borç çıkacak takipte olun. Onu ödeyeceksiniz sonrasında askerlik şubesine gidip durumu belirtip halinizi anlatın. Çünkü standart bir prosedür değil sizinki. İyi çalışmalar...
dostum ben ztn 2 yıl önce muaf edildim askelrikten. ayrıca bu borc 2 yıldır vardır bu belge yeni geldi.50. maddede yazmıyor gelen kagıtta. ve ben askerlik başvurusuda yapmadım sanki biraz karıştırdınız size yeni askerlik sorgulama kagıdınıda eklim buyrun