Merhaba
Arkadaşın konusu sayesinde benimde uzun zamandır planladıgım yazılımcı olma hayali bi nebze ateşlendi.
Genel olarak herkesin yorumunu okudum ancak benim sormak istediğim tam olarak şu
Bu işe nereden başlamak gerekli veya ne yapmak istediğimize mi karar vermemiz gerekiyor ??
Örnek olarak ben hobi amaçlı instagramda dedikodu sayfası yönetiyorum bu sayfanın bağlantısı için kendime bir itiraf scripti yapmak istiyorum ve daha sonrası android & ios uygulaması yapmak istiyorum belki bunlar çok geniş kavramlar olacak ama bu hedeflere ulaşmak için nereden başlamak gerek ?
Belki kendimi tam ifade edemedim ama anladığınız kadarıyla cevaplarsanız bile mutlu olurum.
İyi forumlar.
İlk öncelikle hobi için mi iş için mi yapıcaksınız bunu belirleyin sonrasında ne üzerine çalışma yapacaksınız. Pc mobil web gibi gerekirse oturun kodlarını inceleyin. Mesela en basit yazılabilecek html cssdir. İlk başta html css örnek alın üzerinde oynayın test edin fikir sahibi olun. Sonrasında size göre olup olmadığını anladığınız o an doğru eğitim ile öğrenmeye başlayabilirsiniz ilk algoritma öğrenilir sonrasında html css js boostrap php gibi dilleri öğrenmek gerekir bu tabii ki web için mobil application için farklıdır masaüstü application için farklıdır.