Aslında sizinde kaçırdığınız bir nokta var. Örneğin özgün logo 100 TL - 200 TL ideal fiyat yazmışsınız. Ben tasarımdan anlamıyorum açıkçası fakat bugün gidip bir firmaya logo yaptırmak istiyorum bütçem ideali bu olduğu için 500 TL (firma olduğu için 2 3 katını yazdım) desem, bana neler derler neler. Freelance çalışma ve ücretlendirme politikası ülkemizde yanlış kurgulandığı, her işten anlamayan 100 TL ye WordPress kuruyorum diye ortaya çıktığı için böyle sıkıntılar oluyor.

Tabi ki webview uygulamaya 75.000 TL diyeni döverler fakat eğer ciddi iş yapmak istiyorsanız 200 TL ye logo 1000 TL ye mobil uygulama olmaz. Hız optimizasyonu, banner tasarımlar, içerikler vs. dediğiniz zaman 1000 TL ye WordPress sitede olmaz. Kimileri piyasayı öldürüyor, kimisi yüksekten uçuyor. Freelance iş yapacak adamın deneyimine göre saatlik ücreti olması, sizin işinizi kaç saatte teslim edeceğini öngörmesi ve tüm müşterilere sabit fiyat vermesi gerekiyor. Yoksa Mecidiyeköy'de ki elektrik direklerinde 200 TL'ye web sitesi yazılarını çok görürüz.