Herkese Merhabalar.

Forumda konularda veya yorumlarda denk geliyor hep.

Örneğin konu açılıyor.
Yazılım yaptırılacaktır. Özellikleri abartmış gerçekten zor ve emek isteyen proje.Ortalama bir yazılımcı onu 2000 TL yaparsa hakkını alır diyelim.Kişi konusunda bütçe 250 TL yazmış.
Bakıyorum hemen tepki yiyor piyasayı mahvediyorsunuz felan cart curt. Yorum atanlar gayet haklı lafım yoktur.

Ama kendimden 1-2 örnek vereyim sizlere.
Zamanında forumda çok bilindik tasarımcıya logo yaptırıyorum. Detayları ilettim işte özgün bir tasarım bekliyorum.Bu arada 100 TL anlaştık ödemesini gönderdim.
Bana gelen tasarım hazır icon + fontlu yazı. Yapımı en fazla 20 - 60 saniye sürmez o kadar netim. Eklediği icon ise google görsellerde sitemin sektör ismini aratınca en başlarda çıkıyor. Teslim aldıktan sonra sesimi çıkarmadım teşekkür edip kapattım konuyu

Şimdi normalde özgün logo piyasası 100-200 TL ideal fiyat ama bu yapılan tasarım sizce eder mi 100 TL ?

Daha sonra forumda normal bir tasarımcıya sadece 10 TL logo yapıyordu.İletişime geçtim detayları ilettim normal sıradan bir logo bekliyordum ama gelen tasarım sıfırdan çizilmiş ve özenli bir logoydu. Ederini sorsanız 250-300 derim.

Sizce burda sektörü kim batırıyor.Piyasayı kim mahvetti ?

Gelelim diğer bir örneğime.

Yazılım yaptırıcam konu açtım.
Cidden emek isteyen bir yazılım teklif alıcam en uygun gelene iş vereceğim.

Gelen Teklifler :
- 1000 TL'ye sıfırdan yapıp teslim ederim.İncelersiniz eksikleri giderirsiniz ödemeyi gönderirsiniz. ( Profili Sağlam Referansları Olan Bir Üye )
- 500 TL yaparım önden ödemeyi alırım. ( Yeni Üye 0 Referans )
- 5000 TL'ye hazır yazılımı editleyip teslim ederim. %50 iş öncesi alırım.
- 29.000 TL sıfırdan orta düzey hazırlayıp teslim ederim. İş öncesi bir kısım ödeme istedi.

Şimdi burda piyasayı kim mahvediyor ?

Herkes istediği fiyatı verir problem yoktur ama bazıları cidden fiyatları abartıyor ve aldığı paranın hakkını vermiyor.
Ucuz yapan bazı kişiler ise çok kaliteli iş çıkarıyor ama aldığı paranın kat kat fazlasını hakediyor.