Selamlar,
Alıntıladığım yer ile ilgili düşüncemi paylaşayım öncelikle; Yazılım basittir. Zorlaştıran insanların algılarıdır aslında. Sürekli matematik ile bağdaştırılması insanları korkutuyor.(
https://www.r10.net/1075835301-post6.html şuradaki yazıma bir göz atın derim.)
Çıktığınız yol zor,engebeli. Asla pes etmemelisiniz.Ben sizin yerinizde olsam, programlama dili, framework vb. öğrenmeden önce Programlamanın Mantığını öğrenirdim. Zira mantığını, temellerini iyice anladıktan sonra herhangi bir programlama dilini öğrenmeniz çok zor değil. Fakat mantığını anlamadığınız sürece kafanızda oturması çok zor olacaktır.
Vermiş olduğunuz e-ticaret örneğine ithafen şunu söyleyeyim; E-Ticaret, CRM, ERP vb. komplesk sistemlerin hepsi veritabanından&API'dan gelen dataları manipüle ediyor sonuçta. Bir farkı yok. Sadece her projenin algoritması, diyagramları ve iş akışı farklı. Yeter ki proje karşınızda geldiğinde nereden başlayacağınızı ve nasıl sonuçlandıracağınızı bilin. Bu da zamanla ve çalışmayla olur. Tecrübe çok önemlidir, bunu çok çalışarak edinebilirsiniz.
Öyle anlar olur ki, saatlerinizi bir sorun için heba ederken, sorunun aslında çok basit olduğunu anladığınızda kendinize kızarsınız. Hiç sorun etmeyin, onu anlayana kadar farklı şeylerde öğrenmiş olursunuz zira.
Eğer çevrenizdeki insanlar zor olduğunu, başaramayacağınızı falan söylerlerse gülün geçin sadece. Hiç bir yazılım uzmanı bir günde bulunduğu seviyeye gelmedi bunu sakın unutmayın.
Merak ettiğiniz soruları sormaktan çekinmeyin, mutlaka sorun.
demek istediğim şu; bende bu şekilde siteler yapabilir miyim
Bu sorunun cevabını ancak siz verebilirsiniz.
Şunu unutmayın ki, aldığınız hiç bir eğitim sizi yazılım uzmanı yapmaz.
Çok çalışın, asla pes etmeyin.
Örneğini verdiğiniz sitelerden çok daha iyilerini geliştirmek
sizin elinizde.
İyi çalışmalar..