alcaym adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle bir yorum olabilir mi? O zaman parası yurt içinde olanlar tekrar yurt dışına çıkarır sonra koşullar oluştuğu için yararlanır. Kanunda ikili ayrım var yurt dışındakiler ve yurt içinde mükellefiyet kapsamında kayıtlı olmayanlar. Ben hukuk okudum, vergi hakimliği yaptım siz ne okudunuz bilmiyorum ama bu yorum tekniği makul değil.
Kanun : https://www.gib.gov.tr/sites/default...ebserno1_1.pdf

"MADDE 12- (1) Geçici 90 ıncı maddenin sekizinci fıkrası uyarınca, bildirilen veya beyan edilen tutarlara ilişkin tarh edilen verginin vadesinde ödenmesi ve bildirilen varlıkların, bildirimin yapıldığı tarihten itibaren üç ay içinde Türkiye’ye getirilmesi veya Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi şartıyla, bildirilen veya beyan edilen varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacaktır. "

Yukardaki kanunda dikkat ederseniz "bildirilen veya beyan edilen varlıklar nedeniyle" diyor. Beyan edilmeyen eskiden gelen paralardan bahsedilmiyor. Ayrıca beyan ettiğiniz ve 3 ayda Türkiye'ye getirilen varlıkla alakalı işlem yapılmaz diyor. Geçmişe yönelik inceleme yapılmaz neresinde yazıyor gösterir misiniz?