Heh şimdi oldu .)
Atlamak derken ? Yanlış bişey söylediğimi düsünmüyorun bak yazını düzeltmen gerektiğini fark etmişsin .)
Beni tanımadan yorumlaman, spor programı satıyorsun ondan atlıyorsun demen yanlış .) Ben 3 yıldır ücretsiz destek veriyorum insanlara. Bir süredir eleme yapmak icin bu sisteme gectim. Ki bu forumda benden ücretsiz destek alan oldukca fazla insan var .) Sinirlenip böyle atlamalı zıplamalı ithamlarda bulunman yanlış kardeşim kalbini kıracak bişey dediğimi düşünmüyorum..
Örnek vereyim madem bilinen hereketlerden herkesin anlayabileceği sekilde. Kalçası genetik olarak geniş ama düz olan insana squat yaptiramazsin. Deadlifti her programa yazamazsın fitness hareketi değil, postürel bozukluğu olan insanlara uygun hareketler tercih etmek gerekir. Kas gruplarinin tip1 tip2 yoğunluğu kisiden kisiye değişir. Vs vs 1 hareket 1 program herkeste ayni etkiyi vermez, 1 ayda hersey mümkün ama 1 2 ay sonrasi gelisim değişim yavaşladıgında genel programlarla bu iş yapılmaz .) Demek istediğim buydu kardeşim farklı bişey demedim .)
evet evet doğru ama benim orada demek istediğim analiz edip ona uygun program yazmayacağı ile ilgili hikayesiydi.
Squat olarak örnek vermişsiniz squat hareketini pelvis kemik yapısıyla alakalı veya başka bir sorunu varsa ona bir şey diyemem ama hareketi yapabiliyorsa vücut tipine göre ağırlıklı veya ağırlıksız hareketi yapmasında hiçbir sorun yoktur ve faydalı olur vücut gelişimi açışından. 1 hareket 1 program herkeste aynı etkiyi vermez ama herkese etki eder. Benim dediğim ne olursa olsun hareket burada kişinin gelişimine etki edeceği, öyle işi derinleştireceksek genetiğinden kan grubuna, cinsiyetinden hava sıcaklığına kadar bile hareketin etkisi değişir.