WebDogukan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet doğru 20 yaşındayım ailemin salonu olduğundan 4 yaşımdan beri spor yapıyorum jimnastik başlama yaşım 4 aslında 16 yıldır salonculukla iç içeyim daha doğrusu kusura bakmayın değiştirdim orayı , antreman konusuna gelirsek örneğin ben profesyonel müsabakalara katılıyorum ve ona göre uygun kuvvet, patlayıcı kuvvet antremanları yapıyorum. Antreman programları farklı olabilir etkisi de farklı olabilir ama kişiyi analiz edip ona uygun program yazma hikayeleri çoğu salonda sadece laf (biz öyle yapmıyoruz reklamda yapmıyorum ) normal vücuda sahipsen temel programla başlatır, kilolu bir bireysen temel kardiyo programıyla başlatır ve dediğim gibi bana bu hareket yaramıyor diyebileceğiniz bir hareket var mı ve kanıtlayabilir misiniz? Kendiniz eğitim satıyorsunuz diye böyle bir şeye atlayacağınızı tahmin etmiştim
Heh şimdi oldu .)
Atlamak derken ? Yanlış bişey söylediğimi düsünmüyorun bak yazını düzeltmen gerektiğini fark etmişsin .)
Beni tanımadan yorumlaman, spor programı satıyorsun ondan atlıyorsun demen yanlış .) Ben 3 yıldır ücretsiz destek veriyorum insanlara. Bir süredir eleme yapmak icin bu sisteme gectim. Ki bu forumda benden ücretsiz destek alan oldukca fazla insan var .) Sinirlenip böyle atlamalı zıplamalı ithamlarda bulunman yanlış kardeşim kalbini kıracak bişey dediğimi düşünmüyorum..
Örnek vereyim madem bilinen hereketlerden herkesin anlayabileceği sekilde. Kalçası genetik olarak geniş ama düz olan insana squat yaptiramazsin. Deadlifti her programa yazamazsın fitness hareketi değil, postürel bozukluğu olan insanlara uygun hareketler tercih etmek gerekir. Kas gruplarinin tip1 tip2 yoğunluğu kisiden kisiye değişir. Vs vs 1 hareket 1 program herkeste ayni etkiyi vermez, 1 ayda hersey mümkün ama 1 2 ay sonrasi gelisim değişim yavaşladıgında genel programlarla bu iş yapılmaz .) Demek istediğim buydu kardeşim farklı bişey demedim .)