Demek ki sadece dinde yobaz yokmuş, bilimde de yobaz varmış onu anlamış olduk. Önyargı çok kötü bir şey. İzlemeden yorum yapanı mi dersiniz başlığa takılani mi. Ama iste bu şartlarda nasıl roma döneminde ki gibi açık oturum yapacağız. Dine dayatma diyenler, bilime dayanıyor veya bilim adı altında başka bir dayatmaya maruz kalıyor
yine eleştiri yapılır ama seri tamamen izlenir ondan sonra.
Ne o öyle ilkokulda ki gibi kitabın ilk birkaç sayfasını okuyup gerisini tahmin eder gibi bir iki bölüm izlemiş gerisini tahmin ediior
gelişmek için korkma sorgula!
Ben bu adamin bir cok videosunu izledim. Bu videoyu sen yeni izlemissin ve ben aylar once izledim. Hic ilgilenmedigin alanlarda yorum yapiyorsun hocam. Tam da bu videoyu hazirlayan adamin etkilemek istedigi adam tipisin.
Bu adam kavram kargasasi yaratarak kendi imaninii ispat etmeye calisan bir demogogdur. Kendi herhangi bir mantikli ispat getiremeyecegi icin karsi tarafi itibarsizlastirmak gibi tipik bir demogojiyi oynar. Imanda yuzlerce celiskiyi gormezden gelir detaya inmez bilimin henuz zayif kaldigi aciklamakta bugun icin yetersiz kaldigi yerden vurmaya calisir. Oysa bilim yarin o alani aciklayip ispat ettiginde bilimin aciklamakta zorlandigi baska yerden vurmaya kalkae. Ama kendi imanindaki celiskileri hep gormezden gelir, onlara ispata gerek olmayan aciklamalar yapar ve gecer.
Bu videonun basinda diyor ki, organik olani ariyor insanlae bugun. Neden? Cunku en sagliklisi en iyisi irhanik yani insan mudahalesi olmadan gelisen. Ilk cumle hatali. Kendini ispat etmek icin girdigi nokta hatali. Organik olan en saglikli falan degildir. Ormandan mantar toplar yersin nallari dikersin. Bazi baliklari degil yemek elinle tutsan hasta olursun. Tarlanda asbest vardir akciger kanseri olursun. Bugun su otu kaynatin bu otu kaynatin organik diyorlar bu otlarin yarisi toksiktir. Bazi bolgelerde sular insan kanser yapar. Yani her organik sey saglikli yararli degildir. Bunu biliyorsan demogojiyi gorursun. Bilmiyorsan laf cambazligi senin icin keyifli olabilir.
Iman nedenini nasilini ispat etmeden oldugu gibi inanma isidir. Ispat edersen o iman degil idrak olur. Hic bir sey ispat etmek zorunda olmayan adamlar son 200 senedir hizlanarak ilerleyen bilimden herseyi ispat etmesini isteyerek bilime saldiriyorlar.
Bilim ile din farkli disiplinlerdir. Bizim dinimiz akla en uygunudur diye bir laf vardir. Sadece laftir. Dinler akla uydurulmaya calisilir. Binlerce yil bilim sadece dini ispat etmek icin kullanildi. Bugun bilim ile dinin celismeye basladigi yerdr bilimi itibarsizlastirmaya calisarak dini koruma imani koruma cabasi var. Cunku bilim hayata bir anlam yuklemiyor. Ve insanlarin hayata bir anlam yukleme.ihtiyaci var.
Son olarak sana acikca bilimin ne oldugunu yazdim. Ama kullandigim kelimelwre yabanci oldugun icin anlamamissin. Bilim suphecidir. Kendinden de suphe eder. Bir bilim adami baska bir bilimadaminin soylediginden suphe eder. Bilimsel bilginin kabul edilmesi icin sistemli tutarli gozlem veya tekrarlanabilir
deney gibi kosullari olmasi lazim. Buna ragmen suphe devam eder. Dinde supheye yer yoktur. Suphesiz, tereddutsuz inanma vardir. Bilim tanri ile din ile ilgilennez. En fazla sosyolojik ya da psikolojik olarak dinin etkilerini gozlemleyip analiz edebilir.
Bilimsel disiplinin ne oldugunu bilmediginiz icin bilime inanmak gibi, bilimi sorgulamak gibi sacma soer soyluyorsuniz hocam. Evrim teorisine inanilmaz, evrim teorisi kabul edilir. Bilime inanilmaz. Evrim bir din degildir, bilim bir din degildir. Bu yobaz tayfanin yapmaya ugrastigi temel sey bilimi ya da evrimi alternatif bir dinmis gibi gostererek itibarsizlastirmaya calismaktir. Sen de bu tuzaga dusmussun. Bilimi sorgulamak ne demek? Bilim zaten sorgulama, suphe etme, yanlislama, inanmama isidir. Asil kendini sorgulanmasi gereken dindir. Dinlerde oyle buyuk celiskiker var ki cogu insan dininin detayibi bilmeden inanmayi tercih ediyor ve cok da sorgulama dinden cikarsin diyor millet bir birine.