Bilimin ne olduğunu bilmiyorsanız bu tuzaklara düşersiniz.
Bilim bir iman meselesi değildir, tam tersine inanmama iman etmeme meselesidir.
Bilimsel bilgininn ön koşullarından biri yanlışlanabilir olmasıdır.
Yani bir bilginin tersini ispat etme imkanı hiç yoksa bu bilimsel bir bilgi değildir.
Temel bilimsel disiplinin ön koşullarındndır yanlışlanabilirlik ilkesi.
İman ise yanlışlanamayan, ön kabul gerektiren ve asla değişmeyen bir hezeyandır.
Sen Tanrı'nın varlığını bilimsel olarak ispat edersen, bilimsel disipline sahip herkes bunu kabul eder.
Ama birileri genetik bilimi diye bir bilim varken, DNA'nın ne olduğu bilinirken, grip virüsünün her yıl evrim geçirerek bizi tekrar hasta ettiğini görerek hala evrim yoktur diyen adamın fikrini değiştiremezsin.
Yani bilimsel bilgi değişebilir ve yanlışlanabilir.
Yanlışlanabilen değişebilen bilgi iman olmaz.
Bunlar demogoji yapan yobazların manipülasyonu sadece.
Kafalarınca bilimi din gibi gösterip zaten bir dini olan insanların karşısına dikmek istiyorlar.
Bilim din falan değildir. Bugün a dediğine yarın b diyebilir. Çünkü şartlar değişir.
Peki iman bugün a dediğinne yarın b diyebilir mi?
O zaman bilim ile imanı kıyaslayamazsın, bilim bir din değildir.
Sizin gibi çok kişi lazım bu foruma ama bir tane var ne yazık ki
Din konusunda çoğu fikrinde çatışsak da tüm mesajlarını dikkatli şekilde okuyorum. Bu mesajını bakış açımı değiştirmeden okusaydım yine ters cevap verecektim
Fakat İslamiyeti sadece araştırma yapmayan bilimle hiç uğraşmayan bir din gibi gösterilmesine çok karşıyım (sizi tenzih ederim, öyle demediğimizin farkındayım). Bakıyorum birçok kaynak islam eserlerinden bir çok buluş islam çoğrafyalarından ve birçoğu bilinmese de müslümanlardan çıkmış. Tabi şimdi yıldız bilimci Ömer Hayyam içki içiyordu efendim müslüman olamaz, Hasan sabbah en yakın dostuydu o da haşaşi gözüyle bakarsak o zaman islamın şartlarını bilmiyor ve kendi yaptıklarımıza hiç göz atmıyoruz demektir
insanların kesine yaptıklarını bazen bir kenara koyup daha nasıl iyisini yaparız diyemedikten sonra bilimi de ilimi de dini imanı da öyle boş boş tartışmaya devam ederiz. Sonra elin oğlu yapmış aga diyerek kıskanmaktan öteye gitmeyiz
yaradan oku diye emrediyorken biz okumaktan bile aciz kalıyorsak bu tartışmayı yapmanın da bir amacı kalmıyor
uzun ve saçma oldu farkındayım 😄 ama silmeden yayınlayacağım hakkınızı helal edin.