BASABilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;
İki tane eklentiye ihtiyacımız var. Birincisi anket eklentisi. Nasıl yapılır bilmiyorum ama anketten beklentimiz şöyle:

Kullanıcı siteye girdiğinde üyelik ekranı gelecek ancak üye olması için öncelikle google dokümanlarda oluşturduğumuz anketi (alternatif anket sistemleri de olabilir, önemli olan anket verilerini excel'e aktarabilmesi) doldurması gerekecek. Yani anketi doldurmadan siteye üye olamayacak. Aklımda anketi başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra sistemin bir üyelik kodu oluşturması ve kullanıcının bu kod ile üye olması gibi bir uygulama var ama dediğim gibi nasıl yapılabilir bilmiyorum. Google anketi kullanırsak biraz zor gibi sanırım. Bu nedenle wordpress için alternatif bir anket sistemi de kullanılabilir.

İkinci eklenti ise istatistiklerle ilgili olacak. Anketi doldurup siteye giriş yapan kullanıcının site içerisinde hangi sayfaları ziyaret ettiği, kaç kez ziyaret ettiği ve hangi içerikte ne kadar süre kaldığı ile ilgili istatistikleri verecek bir eklenti olacak. Tabi bunu yine google analytics ile yapılabilir miyiz bilmiyorum. Yani bildiğim kadarıyla google kullanıcı bazlı değil genel bir istatistik sunuyor.

Konu ile ilgili yardımlarınızı ve tekliflerinizi DM'den veya emin.kaya@yahoo.com adresine e-posta gönderebilirsiniz. Teşekkür ederim.
Hocam 1. sini şöyle yapabiliriz sanırım bir form sayfası oluşturup yani anket sayasını kod ile oluşturucaz ve anketi doldurmadan üye ol sayfasına gidemeyecek veya şimdi aklıma geldi diğer türlü her zaman ankete yönelecekti bu anketi doldurup gönderdikten sonra bir kod verecek ve bu kod ile üye olabilecek kodu şöyle doğrulucaz kodu isim soy isimden veya e postadan alıp md5 veya başka şekilde şifrelicez üye ol bölümünde ise bu kodu tekrar dönüştürcez ve isim soy isim yada e posta ile eşleşiyor mu diye kontrol ettireceğiz sonra üye olmasını sağlayacağız ve anketten alınan veriler excele aktarıla bilmesi derken tam anlamadım hocam yani şöylemi olacak mesela her kullanıcı için ayrı excel dosyası veya bir excel dosyası içine her anket i alt alta koyacağız böyle bir şey mi ikinci eklentiyi biraz düşünmem lazım sanırım ama sanırım wp statistic veya kullanıcı üzerinden istatistik alan bi eklenti ile harmanlayarak yapılabilir.