Teşekkür ederim hocam. Hakaret davaları nasıl oluyor peki? Misal biz hiçbir şey demeden adam fake hesaptan bütün sülaleye küfür ediyor. Bu durumda dava açıldığı zaman nasıl ilerliyor
Bulunduğun ilde bulunan emniyet müdürlüğü, siber şube birimine gidip, şikayetçi olursunuz. Kişi sahte profil ile hakaret ediyorsa, prosedür biraz zor. Hakareti eden kişi reel bir kişi ise, gerçek profili üzerinden adı soyadı, hangi il olduğu tespit edilir. O ilde bulunan kayıtlardan ad soyad resim bilgilerine bakılır. Bütün aaa.. yyy ad soyadlı kişilere bakılır, varsa resimlerine bakılır, doğum tarihleri, adresleri karşılaştırılır. Kişi tespit edilince adresine siber şubeden iki kişi gelir, bu kişi siz misiniz derler ? Bizimle merkeze gelmeniz gerek derler.kabul ederseniz işi yokuşa sürmemiş olursunuz, onlarda ifade verirken sizlere yardımcı olur. Yok siz kabul etmezseniz, izin belgeleri yoksa, geri giderler. Savcıdan izin alıp evinize gelip, teknolojik cihazlarınıza el koyup, kişinin siz olup olmadığı tespit edilir. Eğer ki kişinin siz olduğu tespit edilir. Kolluk kuvvetlerine de zorluk çıkardığınız, devletin kurumlarını uğraştırdığınız için, üzerinize giderler, hepten başınıza iş açarsınız. En azından beni bu şekilde tespit ettiler. Bağlı olduğum il üzerinden filtreleme yapıp adım soyadımda bulunan kişiler karşılaştırılmış, en yakın sonuçlar bana ait çıktığı için benim kapıma geldiler. Not: 10 ay hapis cezası aldım. Ama yatmadım. Bir daha sosyal medyadan vali'ye hakaret mi ? haşa