Scacrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Milyonluk vergi borçları tamamen silinen futbol kulüpleri, milyonluk vergi borçları silinen inşaat firmaları, milyonuk vergi kaçıran büyük holdingler, alış veriş yaptığınızda fiş kesmeyen mahalle bakkalınız hakkında da bu görüşleri savunup hakkınızın yendiğini düşünüyor musunuz ? Bu konular hakkında mesela Maliye bakanlığına ben enayi miyim borç ödüyorum dediniz mi ? Yada x futbol kulübünün önüne gidip sizin şu kadar milyon borcunuz nasıl siliniyor ben enayi miyim diye yöneticilere bağırdınız mı ? Sanmıyorum çünkü gücünüz yetmez, korkarsınız. Burada haksızlığa uğradığınızı dile getirebiliyorsunuz ama gerçekten hakkınızın yenen yerlerde sesiniz çıkmıyor. Etiklikten bahsediyorsanız bu konular hakkında yaptığınız eylemleri paylaşın gerçekten etiklik konusunu tartışalım. Ama yok bu konularda bir kere bile eyleme geçmediyseniz siin şu an borcu silinecek olan insanlara ben enayi miyim diye sormanız etik değil.

Türk insanını yengeçlere benzetiyorum,yakalanıp kafese atılan yengeçler tırmanarak kaçmaya çalışan arkadaşlarını bacağından tutup aşağıya çeker. Kendisi kaçamadığı için o da kaçmasın diye. Verdiğim örnek gerçektir bir ara yengeç kafesini gözlemleyerek görebilisiniz.
O borcu silinenleri görünce de enayi gibi hissediyoruz, şimdi borcu silinen olursa da enayi gibi hissedeceğiz.
Benim hesabıma bloke koydukları zaman çocuğum doğmuştu. 8000 lira paramı aldılar. 1 kuruş para olan hesabıma bile bloke koydular.
Yani ben bu parayı eşşek gibi ödedim.
Ben kendi çektiğim çileyi bilirim.