Ben 2.500 kişilik bir şirkette IT personeliyim ve bu denilenleri ilk defa duyuyorum
Biz uzaktan yardım gereken tüm şirket bilgisayarlarına bağlanmadan önce bilgisayarı kullanan şahsım iznini alıyoruz. Arkadaşların bahsettiği gibi birebir inceleme durumu olay ancak iş mahkemesine taşınırsa gerçekleşir.
" Dur ben canım sıkıldı şu adamın maillerini inceliyeyim " diye bir şey yapamazsınız.
Deneyin hocam, inanın bana sonucunda siz zararlı çıkacaksınız.
Sadece giriş-çıkış yapılan siteler takip ediliyor. Oda takip değil bir çeşit güvenlik önlemi. Zaten girilmesini istemediğimiz siteleri engelliyoruz giremiyorlar. Bu bu kadar dert bir durumda değil.
Hocam belirtmiş olduğum yargıtay kararlarında geçen olayda çalışanın bilgisayarı incelenmiş bunun üzerine çalışan şirket aleyhine dava açmıştır. Bu davanın sonucunda iş veren haklı bulunmuştur.
Sizin firmanız insancıl değerlere önem vermiş ve uzaktan bağlanmada bile izin istemiştir. Ancak tüm firmalar bu şekilde davranmıyor maalesef.
"O insanlar böyle özgür bırakılmasaydı eminim bu şirketi bu kadar benimseyip büyümesine vesile olmazlardı. " Bu söyeldiğinize de sonuna kadar katııyorum...