uasports adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdığınız ve kopyaladığınız kararı iyi okuyun.

Bana örnek ahim kararı gönderirmisiniz.

Ben 100 personelli bir firmada IT pozisyonundayım, eşim aynı firmada IK pozisyonunda başımızdan yüzlerce dava geçti ve halen işin içinde olmayan ve aksini iddia eden insanları anlamıyorum.

HIC BIR YETKILI BILGISAYARIN EKRANINI IZLEYEMEZ.

Internet trafiğini izlersin nerelere girmiş izlersin ama ekran izlenemez. Mailler takip edilir şirket telefonları kayıtları takip edilir ama kişinin öz malı olan cihazlar hiç incelenemez bu baştan sona saçmalık.
Ben 2.500 kişilik bir şirkette IT personeliyim ve bu denilenleri ilk defa duyuyorum

Biz uzaktan yardım gereken tüm şirket bilgisayarlarına bağlanmadan önce bilgisayarı kullanan şahsım iznini alıyoruz. Arkadaşların bahsettiği gibi birebir inceleme durumu olay ancak iş mahkemesine taşınırsa gerçekleşir.

" Dur ben canım sıkıldı şu adamın maillerini inceliyeyim " diye bir şey yapamazsınız.

Deneyin hocam, inanın bana sonucunda siz zararlı çıkacaksınız.

Sadece giriş-çıkış yapılan siteler takip ediliyor. Oda takip değil bir çeşit güvenlik önlemi. Zaten girilmesini istemediğimiz siteleri engelliyoruz giremiyorlar. Bu bu kadar dert bir durumda değil.

Girilmesini istemediğiniz siteler varsa bunları engellersiniz, milletin açığını kovalamak üzücü.

Üstelik biz bu engellemeleri sadece belirli saatlerde yapıyoruz. Öğlen 13-15:30 ve akşam 18:00-20:00 arası sadece erişim kapalı onun haricinde insanlar bilgisayarda istediğini yapabiliyor. O insanlar böyle özgür bırakılmasaydı eminim bu şirketi bu kadar benimseyip büyümesine vesile olmazlardı.

Çalışanlarınızın açığını aramak yerine yapmasını istemediğiniz şeyleri engelleyin olsun bitsin.