ITManagement adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam konu hakkında çok iddalı bilgilere sahip değilim ancak nacizane bir e-ticaret sitemiz, n11 ve hepsiburada mağazalarımız mevcut 5-6 farklı firmadan xml alıyoruz. Her firmadan gelen xml farklı formatlarda geliyor. Entegrasyon ciddi manada sorun yaratabiliyor. Kimi tedarikçi firma gündüzleri stok güncellemesine bile izin vermeyebiliyor. Yada bazı firmalarda xml o kadar ilginç ki bir yazılım mühendisi olarak bile entegrasyonda kafam karışıyor. Size tavsiyem profesyonel bir firma ile çalışmanız yönünde olacaktır. Bol referanslı ve farklı kategorilere hizmet vermiş bir firma olması işinizi kolaylaştıracaktır. X firma yada Y firma deyip isim vermek doğru olurmu bilemem ben woocommerce altyapısı kullanıyorum gerekli durumlarda kendim müdahale ediyorum. Kargo entegrasyonu ve eğer niş ürünlerse pazaryeri entegrasyonları vs. kolay olması sizin avantajınıza olacaktır. Sanal pos anlaşması konusunu net bilmiyorum ancak sanırım sizinde firmalara başvuru yapmanız gerekiyor olabilir. Sonuçta faturalar falan kesiliyor ve işin içinde para dönüyor muhakkak ekstra bir başvuru durumu vardır diye tahmin ediyorum. Son olarak unutmayın siteniz sizin herşeyiniz eğer ciddi manada para kazanmak istiyorsanız gözünüz gibi bakmalısınız ve sizin için en iyisini tercih etmeli ve maliyetten fazla kısmamalısınız. Tıpkı dükkan gibi düşünün girişi güzel olmalı tabelası alımlı olmalı vitrin şık durmalı ki satış yapmanız kolay olsun. Hayırlı akşamlar dilerim. Umarım faydalı olur.

Hocam sanırım kosgeb ile falan girip firma açarsanız 30.000 TL ye kadar vergi muafiyeti var ama illaki firma olmanız gerekiyor diye biliyorum sonuç olarak satış yapılan her noktada fatura gerekir ayrıca kargo şirketleri sizin firmanız olmasını talep eder.
. İnşAllah altından kalkabilirim. Sizi zorluyorsa beni yıkar çünkü, kesinlikle destek almam gereken şekilde çalışmalıyım o halde. Çok teşekkür ediyorum detaylı bilgilendirmeniz için