Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Parça bulmak önemli değil, arizalanirsa atarım, android güncellemesi de gelmesin. Benim için en önemli konu en az paraya en fazla performans (hız). Ayrıca kamerası da efsane ötesi olsun derseniz:
Meizu 16th
Veya daha ucuza (biraz daha kotu kamera ve özelliklerle)
Meizu x8
Parça önemli, lazım olduğunda bulmaliyim, meizu kadar ucuz olmasa da biraz daha üstüne koyabilirim derseniz:
Vestel Venüs z30
Veya daha ucuza
Vestel Venüs z20
Benim için en önemli konu android guncellemelerini almak (ve yüksek ihtimalle yıllarca almaya devam etmek). Ayrıca parçası vestelden biraz daha pahalı ve zor bulunan ama meizu kadar imkansız olmayan bir model ariyorum. Bir de USB 3.1 desteği, USB type c, su+toz dayanıklılığı vs gibi son sistem özellikleri barındıran bir telefon arıyorum derseniz:
Nokia 8
2 hafta önce eşimin de benim de telefonlarımız bozuldu. 2 tane telefon aldık yani anlayacağınız. Nokia 8 aldık ikisini de. 2 haftalık kullanım sonucu iyi ki bu telefonu almışım diyorum.
Önceki telefonun Lenovo p2 modeliydi. Gerçekten şarjı uzun gidiyormuş. Nokia'nın şarji çabuk bitiyor bana göre. Lenovoda da hızlı şarj desteği vardı ama Nokia 8 kadar hızlı şarj olan bir telefonum hiç olmadı. Şarja takıp tuvalete gidiyorum %10 falan dolmuş oluyor. Ayrıca %50ye kadar hızlı şarj desteği sunması gerekiyordu. Sanki %100e kadar hızlı şarj var gibi mübarek.
Meizularin performansları çok üst düzey ama telefonu dusursek ekranını bulamıyoruz maalesef. Bu yüzden onu eledim.
Vesteli de nokiayla karşılaştırdığımızda birbirine fiyat olarak çok yakın iki telefon arasından Nokia bariz farkla ileride. Hem teknoloji bakımından, hem de performans bakımından. Vesteli tek avantajı parça ucuzluğu ve bulunabilirligi. Tercihimi Nokia 8den yana kullandım. Pil hariç gayet memnunum. Lenovo gibi yüksek pil kapasiteli bir telefondan nokiayla gectigim için böyle hissediyor olabilirim. Emin değilim.
Daha önce yalnızca iPhone 4s kullanmış birisi olarak (onu da 3gsi piyasada sıfır bulamadığım için tercih etmiştim. Yani 4s de piyasadan silinmek üzereydi) param olsa kesinlikle iPhone alırdım. 4simi annem halen kullaniyor (yavaslasa ve bataryasi hızlı bitse de). Lenovo ise beni az kalsın katil edecekti. KVK yetkili servis çalışanı katili!
Eğer para ayirabilirseniz android ile KVK yetkili servis kapılarında eziyet çekmeyin derim. Alın bir iphone keyfinize bakın...