globaltr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana çok insancıl geldi yaptıkları.
Bakış açımız sizinle farklı olabilir. Ben hala aynı iddiadayım. Bana göre bunda kötü bir şey yok
Askerlik yapmadığınız içindir muhtemelen size bunun insancıl gelmesi.
Bu videolardaki askerlerin kendilerinin altı olan askerlere nasıl davrandıklarını tahmin edemiyorsunuz.
Askeriye'de herkes kendinden alt rütbedekileri yönetir ve disiplinlerini korur.
Ama asker emrindekilerden önce kendi disiplinini korumalıdır.
Bazı meslekler mesai saati ile başlayıp bitmez ya da bir çalışma şekli değil aslında bir yaşama şeklidir.
Bir öğretmen ben mesai saatleri içinde kurallara uyarım mesai sonrası kafama göre yaşarım diyemez.
Bu sınırlamalar öğretmenler gibi, polisler, askerler ve bir çok meslek türü için geçerli.

Sen bir askersin ve eğlenebilirsin, ama askerlerin eğlencelerinin de bir şekli ve disiplini vardır.
Özel günelerde ordu evlerinde 2 duble atıp dans eden askerler görebilirsiniz.
Ama zil zurna içip apaçi dansı yapanın önce kulağını çekerler sonra savunmasını isterler.

Bu askerlerin gır gır olsun diye yaptıklarını başka ülkelerde Türk askeri budur diye yayınlayabilirler.
Askerliğin %99'u gösteriş, %1'i savaştır.
Yani o kadar disiplinli görünmenin, şov yapmanın, sert korkusuz komando videoları göstermenin nedeni düşmanların sana saldırma cesaretini kırmaktır.
Yani kendini ne kadar güçlü gösterirsen savaşa girme ihtimalin o kadar azalır.

Bu askerler ortadoğu ülkesinin askerleri, hollanda askeri değil.
Bizim komşularımız polonya, çekya, slovenya değil...
O yüzden yaptıkları giydikleri üniformaya hiç yakışmamış ve hesabı sorulmuş.
Kamuda çalışanlar ve bazı meslek grupları o mesleğin gereği olarak kişisel özgürlüklerinden fedakarlık etmek zorunda kalırlar.