filsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;
Öncelikle hoş geldiniz.

2014-2018 yılları arasında adsense'den yüksek gelir elde etmiş ve fatura kesmemiş büyük bir çoğunluk var. Şuan müfettiş inceleme aşamasındayız. Vergi ziyai cezası ve faizlerle beraber neredeyse elde edilen gelir kadar vergi çıkıyor.

Çoğu arkadaşlarımız 7143 ve 7186 yurtiçi varlık barışına başvurdular. Fakat müfettişler bunu kabul etmiyorlar. Ayrıca vergilendirmeyi gider gösteremediğimiz için %100 üzerinden yapıyorlar.

Bu durumda incelemedeki insanlara tavsiyeniz olur mu? Müfettişe ssavunma nasıl yapılmalıdır?
Uzlaşma yapmayıp mahkemeye götürmek mantıklı olur mu?

Teşekkürler.
Teşekkür ederim. Ben öncelikle herkesin kendi duumuna uygun çözüm bulunmasından yanayım. Bazıları gelirini googledan, bazıları internet satışından, bazıları yurt dışına verilen sanal hizmetten elde etmiş... Bunların hepsi farklı vergilendirme prosedür ve kurallarına tabi olabilir. Bazıları ise gelirini bankada tutmuş, bazıları yatırım yapmış, bazıları ise yurt dışında saklıyor.

Bazıları hakkında inceleme var, bazıları hakkında yok.

Varlık barışı elde edilen geliri türk bankalarına tevdi etmemişler için oldukça cazip. Müfettiş. kanun izin verdiği halde ben kabul etmem diyemez. İşlem yaparsa dava açılır. Vergiyi varlok barışıyla %1'e indirmek çok başarılı bir hamledir.

Vergi incelemesinde ise müfettişe verilecek bilgi çok önemli. Kişi söyledikleriyle kendi ayağına sıkabilir. Özellikle giderlerin artırılması ve müfettişin ikna edilmesi gerek. Ayrıca kazancın KDV'ye tabi olmadığı yolunda hukuki savunma yapılmalı. Müfettişin raporuna göre ise çıkan vergilere karşı ya uzlaşılır ya dava açılır.

Açılacak davada en önemli argüman belirsizliktir. Kanunlar açık değil. Geçmişe dönük uygulama sorunlu. Bu minvalde savunma çok etkilidir.

Söylenecek çok şey var. Ama kişilerin özel durumuna uygun çözüm bulmak gerek. Çok kişiyle görüştüm herkesin hikayesi farklı.