Eski kombi yüzünden tüm evi yıktım baştan aşağı parkesi duvarı borusu yeni yerine kombisini yaptım. Sonuç mu?
Eski bacalı kombi en düşük ayarı neydiyse petek ılık bile değilken günde 13 metreküp civarı yakıyordu.
Şimdi ECA mini kombi taktım, yoğuşmalı. (altına da gider borusu koydum tadilatta, akan sıcak buhar geri dönmesi için.)
45-50 derece (kombi su derecesi galiba, peteklerin.) günde 5-6 metreküp arası gidiyor namussuz.
X y z ye bakmayın. KW çok düşük olmasın dublexte, bizim de dublex. Aşırı büyük değilse ev, ona göre seçin. Ama ortalama bir eve çok yüksek KW almayın, ozaman da boşa elektrik harcar.
Ben 10 petek için 38 KW aldım en son yanılmıyorsam bakacağım, 2 barda gayet iyi. Son petek bile sıcacık oluyor.
Hocam kombi sıfır. Boch'un en son çıkardığı kombi. Yanı doğalgaz firmasına evime en uygun kombi takın fiyat önemli değil dedim, boch condens 2300i pompalı tam yoğuşmalı taktım. Altında gider borusu var ama açıkta balkonda aşağı akıyor. Bana neden günlük 7 -10 m3 geliyor anlamış değilim.
Vana kapatması yapmayın.Düşük dursun ama dursun.Bu sefer diğer odaları ısıtmak için devamlı yanmak zorunda kalıyor
İnternetten vana olayına baktım. Alttaki sabit kalsın üstdekini ayarlayın falan diyor bir usta. Bizim petekte üst de vana yok. Sağ da ve solda var. Her ikisini de dediğiniz gibi sonuna kadar kapatıp sonra az biraz açmak doğru sanırım.