cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Kanun aşağıda oldukça açık. Öncesinde haksız fiil teşkil ettiği için içeriğin kaldırılması borçlar hukuku kanunlarını geçersiz kılmaz.
Benim burada avukatların kaz gibi yolmaya çalıştığı arkadaşların hikayelerini okumuşluğum var. Şahsen pintereste reklam geliri amacıyla spam yapanlarla kimsenin uğraşacağını sanmıyorum ama kimseye bir şey olmaz diye atıp tutmak kolay. Olur da böyle bir durum olursa, hiç kimseye hiç bir şey olmaz, dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok, olursa tazminat cezalaranızı ben ödeyeceğim, vekaletinizi alıp mahkemelere ben gidip geleceğim diye garanti verebilir misiniz?

Hukuk Davaları
Manevi ve mali haklara tecavüz tehlikesinin varlığı halinde
· FSEK 68. madde hükmüne göre izni alınmamış eser sahibi, sözleşme yapılmış olması halinde isteyebileceği bedelin veya bu Kanun hükümleri uyarınca tespit edilecek rayiç bedelin en çok üç kat fazlasını isteyebilir.
· Tecavüzün men´i (önlenmesi) davası
· Tazminat davaları
Hukuk davalarında tazminat olarak manevi ve maddi tazminat talepleri söz konusu olabilir. Önceki bölümlerde sayılan eser sahibinin adını belirtmeme, eseri değiştirme gibi hukuka aykırılıklarda manevi tazminat olarak tarafların mali gücü oranında ve olayın ağırlığı ile orantılı bir para istenebilir. Yayma, çoğaltma, temsil, umuma iletim gibi mali haklara ilişkin olarak da uğranılan zarar ve kar kaybına oranlı bir bedel talep edilebilir. Manevi ve mali haklara tecavüz halinde ek olarak hukuka aykırı hareket eden kişinin bu eylemi ile elde etmiş olduğu kar da talep edilebilir, ancak FSEK 68. madde’ye göre istenmiş olan bedel, bu bedelden düşülür.
FSEK ile ilgili davalar haksız fiil de teşkil ettiğinden Borçlar Kanunu 60. madde gereğince bir ve on yıllık zamanaşımı sürelerine tabidir. Mali haklara tecavüz aynı zamanda bir suç teşkil ediyorsa daha uzun olan ceza zamanaşımı süresi uygulanır. Bu davalar genel hükümlere göre davalının ikametgâhı veya haksız fiilin meydana geldiği yerde açılır. FSEK 66. madde gereğince ayrıca tecavüzün önlenmesi ve kaldırılması davaları davacının ikametgâhı mahkemesinde de açılabilir.

http://www.telifhaklari.gov.tr/Telif...Ne-Yapilabilir
Kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok. Ezbere bir şeyleri kafamdan uydurmuyorum. Kanun belli uyar kaldır esası var kaldırmazsan ters birisine denk geldiğinde dava edilir ve sonucuna katlanırsın.

5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Ek Madde 4 – (Ek: 21/2/2001 - 4630/37 md.)
(Değişik üçüncü fıkra: 3/3/2004-5101/25 md.

"Dijital iletim de dâhil olmak üzere işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla servis ve bilgi içerik sağlayıcılar tarafından eser sahipleri ile bağlantılı hak sahiplerinin bu Kanunda tanınmış haklarının ihlâli halinde, hak sahiplerinin başvuruları üzerine ihlâle konu eserler içerikten çıkarılır. Bunun için hakları haleldar olan gerçek veya tüzel kişi öncelikle bilgi içerik sağlayıcısına başvurarak üç gün içinde ihlâlin durdurulmasını ister. İhlâlin devamı halinde bu defa, Cumhuriyet savcısına yapılan başvuru üzerine, üç gün içinde servis sağlayıcıdan ihlâle devam eden bilgi içerik sağlayıcısına verilen hizmetin durdurulması istenir. İhlâlin durdurulması halinde bilgi içerik sağlayıcısına yeniden servis sağlanır. Servis sağlayıcılar, bilgi içerik sağlayıcılarının isimlerini gösterir listeyi her ayın ilk iş günü Bakanlığa bildirir. Servis sağlayıcılar ile bilgi içerik sağlayıcıları, Bakanlıkça istendiği takdirde her türlü bilgi ve belgeyi vermekle yükümlüdür. Bu maddede belirtilen hususların uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından çıkarılacak bir yönetmelikle belirlenir."

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.5846.pdf