Google hemen hemen her ülkede, kullanıcıların ilgi gösterdikleri içerikleri ve siteleri her zaman yukarıda tutuyor. YouTube ve sosyal medya sonrası, En çok bu haber sitelerinde zaman geçiriyoruz. Türk internet kullanıcıları sahte haber okumayı seviyor. Google'da istediğini veriyor. Amerika'da sahte haberlerin tespit edilmesi için çalışmalar yapılıyor, ülkemize de gelecektir ama yine de bu siteler hayatına devam eder. Kısacası banlanmayacak.
Ben içeriğin kalitesine, türüne vs serzenişte bulunmuyorum.
Dışişleri bakanlığı gov.tr adresiyle bir blog site açıp nasıl sakız çiğnenir, nasıl araba alınır, Apple bilgisayarlar nasıl formatlanır başlıklı yazılarda fetva vermesi....... hop bi dakika. Dışişleri bakanlığı neden gov.tr uzantılı blog sitesi açıyor? Sakız çiğnenmesi? Araba? Apple? Haydi geçtim fetva veren kurum bile değil onlar ya. Ne alaka noluyor? Ama site gov.tr uzantılı, eeee Google öncelik veriyor, güçlü domain onlar. Çat çat her şeyde ilk sıra. Devlet eliyle trolleniyoruz.

Tamam da dışişleri meseleleriyle ne alaka? Google bu durumda saçmasapan içerikleri otorite dinlemeyip filtreleyebilmeli. Ya da uyarı vermeli. Bu, küçük yayıncının 10 lira fazla kazanması meselesi değil, okuyucunun daha kaliteli içeriğe erişmesi meselesi.