_BuKi_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çoğu yorumu içim acıyarak okudum. Tecrübe ve bilginin sadece yıllardan ibaret bir şey olmadığını bir kez daha burada anlamış olmak güzel oldu kendi adıma. Bir çok arkadaş Laravel konusunda nedir/ne değildir olarak açıklamalar yapmışlar zaten; herkes öncelikle ne niye var, neyi ne zaman nasıl kullanmalıyım, bunun için en iyi çözüm bu mudur vs vs gibi soruları kendine sorup, bir şeyler geliştirmeye çalışırsa, problemler oldukça aza iner diye düşünüyorum. Hiç bir yazılımcı bir frameworke muhtaç değil, olmamalı da. Dünyanın neredeyse her yerinde tercih edilen, kullanılan, community olarak büyüyen ve giderek daha stabil bir hal almaya başlayan bir frameworkten bahsediyoruz. Eski versiyonlardaki nispeten saçma denilebilecek olaylar zaten herkesin malumu. Siz olumsuz yönleri görmeye çalışırsanız, onlar gözünüzde daha çok büyür elbette. Laravel'in eski/yeni herhangi bir versiyonunda çıkardığı sorunlara ek, getirdiği kolaylıklar ve iyilikler açısından bakarsak; eminim bize faydası çok daha fazladır. Sizin bir frameworkten beklentiniz tam olarak nedir veya framework denildiğinde kafanızda ne canlanıyor bilmiyorum ama; sandığınız şey olmadığına emin olabilirsiniz. Söylediğin gibi Laravel giderek daha stabil olan, ticari yaklaşımları da olan bir ürün. Kullanıp, kullanmamak kişinin ve ihtiyaçların durumuna göre değişebilir. Ama oluşan ve üstesinden gelemediğiniz problemleri öne sürerek "Laravel kullanmayın" demek, bence de büyük laf. Altının gerçekten antıklı sebeplerle doldurulması gereken bir laf. Hele ki 6 versiyonu ile alınmış daha stabil olmaya yönelik adımlarla birlikte, burda sunulan argumanların neredeyse %80'i boş gibi. Tabi herkesin kendi penceresi, kendi stacki var; saygı duyulmalı ama; tam olarak özümsenmeyen konularda bu kadar kesin ifadeler kullanıp, fanatik bir karşıtlıkla "kullanmayın" demek, biraz tuhaf oluyor.

Sonuç olarak bunlar birer tool. Bizim işimizi kolaylaştıran, zaman zaman sorunlarda çıkaran ama genel anlamda büyük problemlerimizi çözen, hız katan ve fayda sağlayan şeyler. Ne kullanırsak kullanalım, ne yazarsak yazalım; üretken ve paylaşımcı bir şekilde işimize devam edelim. Gerisi boş
Herkese kolay gelsin.
Tecrübe bilgi ne ile oluyor , iyi araba kim kullanır , çok kullanan değil mi .

Kullanın tabi Laravel , biz burada dostane açtık konuyu , açıkladım neden olduğunu , ben bu sayede iş aldım , beceriksiz kişiler kullansın ki bu laraveli daha çok iş alalım.

Bu arada hayatında sadece Laravel kullanıp küçük dünyalarından burada laf söyleyenler, yii codeigniter cake symfony bir kullansınlar.

Ayrıca ben aktif olarak Laravel ile çalışmalar yapmaktayım onuda belirteyim