Bak hocam. Orada bir cümlem daha var kırmızı ile işaretledim. Pin to pin yaparken telife yakalanmamak için ince bir nokta var. Bunu bilmeyerek te yapıp sorun yaşamayan var, benim gibi bilerek te yapıp sorun yaşamayan var.
Benim en baştan beri izah ettiğim böyle bir durumla karşılaşırsan üzerine kendi site adresini basıp reklam yapıyorsan resmin/fotoğrafın sahibi öyle kolay kolay geri atmaz.
Bu forumda adsense'ten ayda 300tl-500tl ödeme alıp ta vergi cezası yiyeni var. Sana ceza yazdılar mı? Belli ki gelmedi ama garantisi var mı?
Aynı mantık işte.
Olay pinterestte paylaşayım mı sorusu değil. Paylaş kardeşim, günde binlerce böyle site adresli pin paylaşabilirsin. Kim ne der. Pinterest zaten shadowudur banıdır her türlü müdahaleyi yapıyor. Tıkına vesayrene faydasını zararını göreceksin zaten. mantık olarak site adresin bilinçaltına yerleşir faydası olur. Diğer pintopinciler çekecek site adresin viral olarak yayılacak. Ama işte sıkıntı durumunda benim dediklerimi hatırlarsın.
hocam benim sitemde dmca mevcut. hak ihlali söz konusuysa içeriğin size ait olduğuna dair ispatıyla beraber şu maile ulaşın en geç 48 saat içerisinde içerik siteden kaldırılacaktır yazıyor 1 sayfalık yazıda. bunu pek çok site de bu şekilde kullanıyor zaten. youtube da da bu sistem mevcut. ne diyor youtube? sana ait telifli içerik mi var kardeşim? yap şikayetini, kaldırsın adam yahut senin isteğinle biz kaldıralım ispatlıyorsan. eğer buna rağmen tekrar aynı içeriği yüklüyor yahut kaldırmıyorsa o zaman dava aç diyor. dediğiniz gibi her telifli içerik paylaşana dava açılacak olsa mahkemeler bu dosyalarla dolup taşardı diye düşünüyorum.ha yok " bildirme zorunlulukları yok anında mahkemeye başvurabiliyorlar" diyorsanız bunla ilgili kanunu görmek isterim.