mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birebir alakası var da işte orada tecrübe gerekli.
Sanıyorsun ki pinterest işini yapanlardan bu tarz telifli resimlerle kimse başını belaya sokmuyor.
Tutup burada da herşeyi açık açık size yazacak değilim.
Eğer bu olayı yaşamadan böyle bir telif sorunuyla karşılaşmadıysalar bilmeyerek bazı şeyleri doğru yaptıklarından ya da cidden göz önünde olmadıklarından sorun çıkmıyor.
Şu resim paylaşma olayını çok küçümsüyorsunuz, ne olacak altı üstü bir fotoğraf diyorsunuz ama eğer telif haklı bir resimle para kazanıyorsanız ve karşı taraf sizle uğraşmayı kafasına koyarsa mahkemede istisnasız normal paranın 3-4 katını ödüyorsunuz.
Ben bizzat kendim sorun yaşadım birkaç hafta bu konuyu araştırdım ve bu forumda mahkemede hakimin karşısına çıkıp para ödeyenlerle konuştum.
Öyle herkes yapıyor bende yaptım onlara neden birşey demiyorsunuz diye savunmayla sıyrılabiliyorsanız sıyrılın.
mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen aralarındaki alakayı bunca yazılana rağmen kuramıyorsan bol şans...
Dönüp dolaşıp geleceğin yer benim yazdıklarım.
hocam siz çok genel bakıyosunuz olaya. sizin dediğiniz şuna çıkıyor. sana ait olmayan bi şeyi internette paylaşamazsın. birinin bi yerde yazdığı yazıyı ondan izin almadan twitter ında bile paylaşamazsın şu bu. bu çok genel ve katı bi kural dizisi ve haklılığına lafım yok. burada bu işi yapanların %100 e yakını zaten kendine ait görselleri paylaşmıyodur. haliyle bu katı konuyu kenara bırakarak yanıt bekliyorum ben. kimi arkadaş sorun olmaz kimi olur diyor muallak bi konu demek ki.

ayrıca bi şey daha ekleyeyim. paylaştığınız linklere göz gezdirdim. dava açacaklarını belirtip para isteyenlerin hiç biri ne dava açmış ne para alabilmiş. çünkü telifli içeriği direkt şikayet etme hakları yok önce uyarmaları gerekiyor. uyarıya rağmen siteden silinmiyorsa o zaman dava açma hakları oluyor.

https://www.r10.net/bilisim-hukuku/1...im-lutfen.html inceleyin son mesajlara dek. konu sahibinin 3 yıl sonraki postu da orada.