mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birebir alakası var da işte orada tecrübe gerekli.
Sanıyorsun ki pinterest işini yapanlardan bu tarz telifli resimlerle kimse başını belaya sokmuyor.
Tutup burada da herşeyi açık açık size yazacak değilim.
Eğer bu olayı yaşamadan böyle bir telif sorunuyla karşılaşmadıysalar bilmeyerek bazı şeyleri doğru yaptıklarından ya da cidden göz önünde olmadıklarından sorun çıkmıyor.
Şu resim paylaşma olayını çok küçümsüyorsunuz, ne olacak altı üstü bir fotoğraf diyorsunuz ama eğer telif haklı bir resimle para kazanıyorsanız ve karşı taraf sizle uğraşmayı kafasına koyarsa mahkemede istisnasız normal paranın 3-4 katını ödüyorsunuz.
Ben bizzat kendim sorun yaşadım birkaç hafta bu konuyu araştırdım ve bu forumda mahkemede hakimin karşısına çıkıp para ödeyenlerle konuştum.
Öyle herkes yapıyor bende yaptım onlara neden birşey demiyorsunuz diye savunmayla sıyrılabiliyorsanız sıyrılın.

hala resim paylaşma üzerine yazıyosunuz hocam. bunu söylemiyorum ben. başından beri söylediğim şey. resim altına site adını yazmak sorun yaratır mı pinterest tarafında, pinterest ban atar mı vs onu soruyorum. yoksa mahkeme olayı elbette ister site adını yaz ister yazma her iki halükarda da mümkün bi şey. yaşanması muhtemel. internet ortamında iş yapan/yapma niyeti olanların %95 i de bunun bilinciyle iş yapıyodur %90 ından fazlasının da tüm içeriklerin telifine sahip olduğunu düşünmüyorum. bu riski alarak devam ediyorlardır. ben hiç bi yerde " pinterest işi yapanlar telifli resimlerle başını belaya sokmuyor " diye iddiada bulunmadım yani. sorum " telifli resimler başa bela çıkarır mı? " da değil. resim altına site linkinin yazılması pinterest tarafında yasaklı mı yoksa buna müsade ediyolar mı bunu soruyorum o kadar.