Geçen gün biz neden birşeyler yaratmıyoruz diye düşünürken cevabımı konudaki mesajları okuyarak aldım. Herkese teşekkür ederim : ) Hala programlama dilleri o bu şu arasına sıkışıp kalınmış. İhtiyaç neyse açıcan dökümantasyonuna bakıcan kafana yatıyorsa kodlican. Laravel'in çöp olduğu çok konu var. Eloquent'le yazdığın sorguyu raw olarak yaz aradaki performans farkına bak. Hele ki php mssql ile yavaş çalışıyor diyenler içinde Eloquent'ten çıkar yapıştır raw query'i bak nasıl çalışıyor. Daha bir sürü sıkıntısı mevcut ama yinede laravel ile geliştiriyorum projelerin büyük bir kısmını. Laravel 4.x ile geliştirdiğim projemiz vardı 6.x e yükselttim en fazla 1-2 yer değiştirmişimdir. Düzgün environment ortamı yaratamayan insanlar onu bunu eleştiriyor. Kaç tane laravel proje devraldıysam %90'ı almış makineden php artisan serve yazıp devam etmiş. Abi docker nerde? Vagrant nerde ? Yok biz direkt yazdık. Sonra proda çıkıyor patlıyor abi localde çalışıyordu. Kendi docker imajını at bakayım sağda solda patlıyor mu? Destek yokmuş Laravel'in geriye dönük 4.2 ye kadar dökümantasyonu şuan sitesinde mevcut. Daha da eskisini kullanıyorsan yapacak birşey yok teknolojiyi takip edeceklermiş o firmanın vizyonsuzluğu çalıştırdığı personel veya çalıştığı firma ile ilgili. Allah bilir o projede kodlar arsında commentler bile yoktur. Daha yazacak çok şey var ama neyse.