Herkese merhaba. Daha önce bu konuda 1 yıl süren ve düzenli olarak güncellediğim tek sayfa site ile pasif gelir denemesi yapmıştım. Bu konuda ise can yakmayacak bir bütçe ile kripto para al-sat yaparak gelir elde etme denemesi yapacağım.

Öncelikle belirtmeliyim ki bu bir deneme ve başarısız olma ihtimali yüksek Konuyu takip edecekler her an bunun bilincinde olsunlar. Ayrıca bu bir yatırım tavsiyesi değil, yaptığım işlemleri kendi mantık süzgecinizden geçirerek uygulayın veya uygulamayın. Bu karar size ait.

Seni niye takip edelim diyenler için biraz kendi finans ve kripto para bilgimden bahsedeyim. Bu işi profesyonel olarak yapmıyorum ancak BİST, Bitcoin ve Döviz olarak şahsi yatırımlarım mevcut. Borsa'da yaklaşık 10 yıldır ufak al-sat işlemleri yapıyorum. Kripto paralar hakkında temel bilgilere sahibim. Ancak henüz zengin olmadım. Yani yaptığım işlemlerdeki hacim çok düşük, kaybetsem hiç üzülmem. Ayrıca bir işe başlamadan önce mutlaka kurallarımı belirlerim ve bunun dışına çıkmam.

Önce kurallarımızı belirleyelim.
  • Al-sat yapacağım platform, Binance Borsası
  • TAMAMEN KAYBETSEM BİLE ASLA MADDİ/MANEVİ ZARAR GÖRMEYECEĞİM PARAYI KULLANMAK.
  • Hedefim her işlemde %1-3 kazanç elde etmek. Yani 10 dolara aldığımı 11 İLE 13 arasında satmaya çalışacağım. Uzun vadeli 20 olsun diye beklemeyeceğim.
  • Bilinen değerlerde işlem yapmak. Bunlar başta USDT, BTC, LTC, XRP, ETH, BNB gibi coinler olacak. Yani işlem hacmi olmayan yeni çıkan coinlerde işlem yapmayacağım.
  • Toplam varlığımı 2 parçada kullanmak. Tüm parayı tek coine yatırmayacağım.
  • İşlem yaptığım coin çiftinin biri mutlaka BTC veya USDT olacak. Yani örneğin LTC/ETH işlemi yani litecoin - ethereum arasında al-sat yapmayacağım.
  • Belirlediğim limitin üstünü nakit olarak çekmek. (Bu limiti aşağıda belirteceğim)
BORSA
Borsa olarak binance borsasında işlem yapacağım. Zaten yıllardır burada al-sat yapıyorum. İşlem yaptığım için BTC olarak bakiyem mevcut, yani para aktarmama gerek yok.

İşlem ücretlerini Binance'nin kendi coini olan BNB ile ödeyeceğim. Yani her işlemden % 0,075 işlem ücreti (fee) vereceğim. Eğer bunu seçmezseniz işlem ücreti oranı % 0,1 oluyor.

Binance üyesi değilseniz bu linkten üye olabilir veya %10 daha az işlem ücreti vermek istiyorsanız bu linkten benim referansımla üye olabilirsiniz.

Binance borsasına artık PaPara üzerinden TL yatırabilirsiniz. Bu konuda arkadaş çok güzel anlatmış nasıl olduğunu.

SERMAYE
Al-sat yapmak için ben 0,0044 BTC yani yaklaşık 30 dolarlık bir para ayırdım. Bu para zaten bakiyemde var. İlk hedef bunu 50 dolara çıkarmak. Sonrasında 50 dolar üstünde kalanı aylık olarak tahsil etmek.

Bakiyeyi ikiye bölerek işlem yapacağım. Konuyu okuyup eş zamanlı işlem yapmak isteyenler için yarına kadar vakit olsun diye yüksekten satış emri verdim.

Yani;

0,0022 BTC -> 7500 $
0,0022 BTC -> 8500 $

Yarına kadar bu satışlar gerçekleşmezse gün içinde %1-2 bir kârla satış yaparak işlemlere başlayacağım.

NEYE GÖRE İŞLEM YAPIYORUM
İşlem yapmak için profesyonel indikatörler veya grafikler kullanmıyorum. Zaten burada amaç bunları kullanmadan bişeyler kazanabilmenin denemesi. Ancak elbette şans oyunu gibi tamamen kafama göre de işlem yapmıyorum. Binance ana işlem ekranında temel MA(7), MA(25) ve MA(99) göstergeleri var. Bunlar 7, 25 ve 99 günlük hareketli ortalamaları gösteriyor. Ben günlük skalada bu üç göstergenin de altında kalmış coinlerin yükselme potansiyeline dayanarak alım yapacağım.

Aşağıda bir ekran görüntüsü var. En üstte zaman skalası ve altındaki satırlarda hangi göstergenin hangi renkle gösterildiği yazıyor. Sarı, pembe ve kırmızı çizgiler de MA göstergeleri.

İŞLEMLER
05.12.2019 | Bakiye : 0,0044 BTC | Emirler: 0,0022 BTC Satış -> 7500 $ (Gerçekleşti) // 0,0022 BTC Satış -> 8500 $
07.12.2019 | Emirler: 0,36 LTC Alış -> 45,81 $ (Gerçekleşti) // 0,36 LTC Satış -> 46,72 $