safak1990 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Sorum : 2020 ocak ayında mı acmalıyım ?
2. Sorum : Evimin 1 odasını göstersem sorun cıkar mı ( denetlemeye gelicekler, stopaj parası vericek miyim vs vs )
3. Sorum : Kac tl gider acılısa ortalama Çok saolun..
1- Ocak 2020 geldi zaten. Yeni yılda açarsın sıkıntı yok.
2- Ev sana ait ise sıkıntı yok. " Eğer oturduğunuz evin tapusu size ait veya 1. dereceden akraba eş veya çocuk şeklinde ise kira kontratına gerek yoktur. Bunun haricinde kira veya sahiplik fark etmemekle birlikte evin elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerinin yarısı gider olarak gösterilebilmektedir."
Ev kira ise, ev sahibiyle bir kontrat yapabilirsin. %20 stopaj ödemesi var. 3 ayda 1 ödeme de yapabilirsin.
3- 300-500 tutarsa tutar. Başvuru için pek bişi vermemiştim. Fatura mevzusunu da vergi levhasıyla birlikte kaşe bastırdım ardından kırtasiyeden fatura alıp kaşeledim ve noter'den onaylattım. Baya ucuza gelmişti.
4- Aylık 48 lira aylık damga vergisi mi ne var... 750 küsür bağkur var, %20 stopaj var, 3 ayda 1 ödüyorum. muhasebeci tanıdık olduğu için aylık 100 lira veriyorum, başka da bir şey yok aklıma gelen.
5- Denetleme sırasında evinin bir odasını gösterirken odayı mümkün mertebe boşalt. Bir masa bir sandalye kafi. Zaten home ofis olacaksa genelde memur içeri girmeden kapı önünden hallediyor işleri.