Ölümü gösterip sıtmaya razı göstermek gibi bir şey yapmaya çalışıyorlar 3200 olursa millet işsiz kalırmış fabrikalar zaten piyasa daraldığı için yeterince işçi çıkardı artı fedakarlık neden işçiden bekleniyor işverenler kazanırken işçisi ile mi paylaşıyor ben maaşını veriyorum yapacak tabi zihniyetinde yaklaşıyorlar. Patronlar işsizlik fonundan yeterince destek almıyormu alıyor yok vergi yapılandırma yok bilmem ne barışı sayesinde devamlı kollanıyor asgari ücret 3200 olursa ki olmayacağını hepimiz biliyor lakin burada bize dayatılan gibi işsizlik fırlamaz merak etmeyin asgari ücret vasıfsız insana verilebilecek en düşük ücrettir bu durumu bile algı yaparak normal olması gereken maaş olarak bizlere dayattılar. Zam yapmaları durumunda devlet ne işe yarıyor derim ben kaçak işçi çalıştıran olursa bunu sen ben değil devlet önlemini alacak ha devlet karışmaz deniyorsada ilk seçimde devleti yönetenler gider bu kadar basit bir durum
Patronlar ve devlet biraz fedakarlık yapsın neden işçiden isteniyor vergi oranı düşürülsün işin sorumlular belliyken garibim işçiden fedakarlık beklemekte ayrı bir olay,
Rahmetli Erbakan zamanında emeklilere zam yapıldığı zaman buradaki arkadaşlar gibi bir çok kişi devlet batar köşe yazarları felaket olur diye bangır bangır bağırıyordu ne oldu hiç bir şey olmadı ülkede çalışan kesiminin %43 ü asgari ücret ile çalıştırmak utanç verici olayken nitelikli elemanlara bu maaşı vermeyi normal görenler dururken bu durumu irdelemeyen ses çıkarmayan sermaye tarafının argümanları bana hiç mantıklı gelmiyor