LaynThemes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bakın ben illa olsun tarzında cümle kurmadı ayrıca PayPal inanılmaz iyi birşey hatta kart dagıtıma başladığı gün kartını almıştım devlet sunucunu barındır vergi ver anlamında beyanda bulundu şimdi devlet haksız olabilir bu beni alakadar etmez devleti savunmuyorum ama

Sizden vergi almak istiyoruz demesi her Türk vatandaşından olduğu gibi normal bir olay

Kesinlikle doğru karar. İyiki kapanmış vs demiyorum kendimde kullanıyorum devletin tek amacı vergi almak firmada buna karşı türkiyeden çekildi ama ayni firma Avrupa ülkelerinde vergi veriyor

Tekarr söylüyorum desteklemiyorum ama ben bir görüş söyledim iyi veya kötü açılması benimde işime yarar ama kalkıp sanki devlet için ölüyorum.kaç aydır işssizim kalkıp buna rağmen savunmam

Devler vergi istemekle haklı bunu diyorum çok haklı hemde

Doğru demiyorum kapanması bakın tekrar ediyorum ama devletin isteme hakkı varsa istesin ne diyim yani devleti ben yönetmiyorum. Ama. PayPal türkiyede ki tüm bankları sollar o kalitede banka yok
Düşüncenize saygı duyuyorum hocam sizin nezdinizde devlete vergi vermiyor kapanması doğru oldu diyen arkadaşlarım bence atladığı nokta şu bu şekilde vergi alarak kazanç sağlayım derken daha büyük kaybı oluyor bu konuda bile digital dünyada iş yapanlar yurt dışında şirket açayım diyor bunun yanında paypal olmadığı için yurt dışı ile çalışması sonlanan ve ülkeye döviz kazandırma ihtimali olan çok kişi var yurt dışındaki şirketler biz iş yaptığımızda kendi finansal çözümleri doğrultusunda ödeme yapmak istiyor sizde paypal yoksa tamam banka ile yollayım demiyor bizim ödeme yöntemimiz bu diyor zira finansal giderini düşünüyor

Şimdi paypal aktif iken buradan kazanç sağlayan kişi bankaya çektiğinde parası için banka bu müşterisinden para kazanıyor para kazandığı için devlete vergisini veriyor bu parayı çeken kullanıcı işini büyütmek için veya yaşamsal ihtiyaçlarını gidermek için harcama yapıyor dolaylı vergi ile zaten devletimize kazandırıyor kısaca her zincirden devlet vergisini alıyor 10 lira kazanacağım diye 1000 liradan olmak bize has özellik sanırım

Devletin bizlere sunduğu vergi sunucu mazeretlerinin malum ödeme aracı şirket için pazar yaratmak olduğunu çoğumuz biliyoruz bu durum yaşanmasa malum ödeme aracı şirketler paypal ile mücadele için komisyon oranlarını düşürecek altyapılarını güçlendirmek zorunda kalacaklardı lakin bunlara gerek yok diyerek işi yukarıdan ayarlayıp kamuoyuna vergi sunucu bahanesi sundular