Tam 16 senelik sigara içen birisiydim
18 gün 11 saat oldu bırakalı : )
- Karar verdiğim gün 1 paket sigaram vardı. Yazık olmasın bunu bitirdiğimde kesin içmeyeceğim dedim. Eve geldim 2-3 dal içtikten sonra bunun sonu gelmez diyerek o paketi eşime verdim.
- Sabah kalktığımda ruh gibiydim. Kahvaltı sonrası kesin yakmalıydım o mereti ( neyse ki hafta sonu olduğu için hiç bir iş yapmadan direk yatağa geri döndüm) Biliyordum 1 günü atlatırsam arkası gelecekti... Derken hafta içi işe gittiğimde arkadaşlarımın hepsi yapamazsın bırakamazsın dediler.. ( Onların öyle demeleri beni o kadar çok gazladı ki anlatamam..)
- 3 günün sonunda boğaz ağrım başladı. Araştırdım boğazdaki nikotin temizleniyormuş. Neyse ki 1-2 gün sonra geçti.
- 4-5 günden sonra yattığım vakit değişmemesine rağmen kalkış saatim 1-2 saat erken olmaya başladı.
- 10. günden sonra bazı geceler rüyamda sigara içtiğimi gördüm. Rüyamda bile kendime kızdım. "Ulan hani içmeyecektin.. tek sigara bile tekrar başlamaya sebep verirdi, eşine ve çocuklarına ne diyeceksin.. Öff tadıda gerçekten kötüymüş.. Senin yapacağın işe ......" Bir insan bu tarz rüyaları mutlaka bırakma süresince 2-3 sefer görüyormuş ben 2 sefer gördüm

- Öksürük,baş ağrısı ve sabah kalktığınızdaki o iğrenç ağız kokusu ve tat şuan yok : )
- 15 günden sonra sigara isteğim ara ara geliyor. (Günde 2-3 sefer)
- İçmeyenleri daha iyi anlıyorum. Sigara kokusu nasıl bir şeymiş yeni yeni hissetmeye başladım ve şuan tüm içmeyenlerden verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum : )
Aylık: 550 tl Cebimde kalıyor. Öyle birikim yapıyorum diyemem o para yine harcanıyor nereye harcandığıda belli olmuyor ama yinede sigara içseydim daha fazla harcayacağımı biliyorum.
Bu konuyu hortlatmamın sebebi belki içimizden 1-2 kişi çıkıp konu vesilesi ile bırakabilir..
Hepinize Sağlıklı Günler.