ByMezarkabul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
herkese iyi forumlar arkadaşlar,
veritabanımdaki date sütunundan 2 tarih aralığındaki verileri listelemek istiyorum ancak bir sütunda daha sorgu yapmam gerek, örnek kodum aşağıdaki gibi ancak sonuç alamıyorum

$query2 = $db->query("SELECT * FROM ad_siparis_urunler WHERE (date BETWEEN '$ekleme_tarih_1' and '$ekleme_tarih_2') and siparis_urun_adi = '$siparis_urun_adi'")->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
aslında yapmak istediğim şu; ad_siparis_urunler tablosundan "Siyah Mevsimlik Kap" yazan tüm sütunları seçtiğim tarih aralığında satış sayısını toplayabilmek, her bir sütun 1 satış demek, ve çıktıyıda "Siyah Mevsimlik Kap - 12" olarak almak istiyorum, yani şu şu tarihler arasında 12 adet siyah mevsimlik kap satılmış, dolaylı yollardan ve tek tarih seçerek sonuca ulaşabiliyorum ancak 2tarih aralığında takıldım kaldım, yardımcı olmak isteyen arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Merhaba, sql sorgun doğru yalnız $ekleme_tarih_1 ve $ekleme_tarih_2 değişkenlerine tarihler hangi formatta geliyor ona bakmak gerekir.
Mesela veri tabanında tarih alanları 04.12.2019 diye görünüyor. Sen sorgunda ki tarihi yani $ekleme_tarih_1="2019-12-04"; olarak atarsan sorgu çalışacaktır. (Tarih formatı önemli Y-m-d veya Y.m.d)
Ama $ekleme_tarih_1="04.12.2019"; olarak getirirsen çalışmaz en azından kendi tablomda test ettim çalışmadı.