Laniakea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayrilmasamıydı yani? Cumhuriyetin kıymetini bilelim gençler...
Katılıyorum ayrılmasaydı her zaman çift başlı bir durum söz konusu olabilir içkarışıklıklar zaten genç ve savaştan ağır yaralı çıkmış Türkiye Cumhuriyetini karıştırabilirdi
ama yazdığı mektup iltica talebi can güvenliğim olduğu bu nedenle irtica talebim vardır ''EFENDİM'' diyen bir mektup
bir padilşah bir ingiliz generaline ''EFENDİM'' kelimesi kullanması üzdü biraz beni

LiziVonRobe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Katılıyorum ayrılmasaydı her zaman çift başlı bir durum söz konusu olabilir içkarışıklıklar zaten genç ve savaştan ağır yaralı çıkmış Türkiye Cumhuriyetini karıştırabilirdi
ama yazdığı mektup iltica talebi can güvenliğim olduğu bu nedenle irtica talebim vardır ''EFENDİM'' diyen bir mektup
bir padilşah bir ingiliz generaline ''EFENDİM'' kelimesi kullanması üzdü biraz beni
Bir Abdülhamit var padişah birde bunlar padişah
Abdülhamit ki ingilizlere fransızları rusları almanları 30 yıl idare etmiş
sultan reşat ile vahdettin var sonra toplasan 10 yıl ülkeyi ayakta tutamamış
Abdülhamite o makamı geri vermeyen Reşat benim gözümde en büyük hain
vahdettin zaten vasıfsız öleceğimi bilsem ve padişah üstüne halife olsam
Efendimle biten mektup yazmazdım herhalde

Laniakea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayrilmasamıydı yani? Cumhuriyetin kıymetini bilelim gençler...

Sürgüne gönderilmesi isabet olmuş. Hiç bir vasfı olmadan babadan oğula geçen bir sistemle devlet yönetimi yanlıştır.
Hocam vahdetdin sürgün edilmedi kendisi kaçtı ingiltereye iltica mektubu yazdı mektupdaki ifade belirttim generale EFENDİM ile biten bir ifade henüz daha kurtuluş savaşının yeni bittiği dönem sonra tüm saltanat ailesi sürğün edildi.