Recepguler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kolay bir soru başlığa girince direk urfa yazacaktım ama içerikte cevap varmış
tvye çıkınca muş derdin evde yapabiliyodum ama ekranda çözemiyorum derdin

mct0300 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Askerliğimi Urfada yaptım köylüler kova kova fıstık getiriyorlardı tarlalar hep fıstık ağacı çok güzeldi adamsın Urfa
urfa güzeldir ama ben sevmem
hibravez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Urfa yada o bölgenin insanı olmasak bilemezdik
aynen benim fıstıklarım var

Tahtakale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Baklavada yediğimiz ve antep fıstığı diye nam salmış fıstık aslen urfaya aittir. Sadece antepte satışı yapıldığı ve urfalılar sahip çıkmadığı için ismi antep fıstığı olarak anılıyor. Buna benzer çiğ köfte içinde geçerli urfa kaliteli çiğ köfteyi sadece kendi için evinde yaparken adıyaman kalitesiz ve çoğu un ile çiğ köfte yapmakta gerçek çiğ kofte ile alakası yok.
he ya hadi fıstık anladık ticari olarak antep aldı. Adıyaman nasıl oldu da çiğ köfte bizim dedi ve kabul edildi hayret ediyom urfalılar bir şeye sahip çıkmıyor ki mesela antep mutfağı diyolar ama antep mutfağında çoğu şey urfalıların yaptığı genel yemekler ayrıca çiğ köfte urfanın en iyisini urfa yapar

Webgelistirici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gaziantepde fazla fıstık olmaz fıstıgın en çok oldugu yer Nizip - Şanlı Urfa arası ben Nizipliyim aslen fıstık bizden antebe gider antebin çevresinde fıstık yok derecede azdır .
aynen öyle orada fıstık var urfanın diğer tarafında da fıstık pek yok sadece o arada var fıstık fazlasıyla