sosyalortak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yarın öbür gün gideyim avukatın birisine. Diyeyim ki bana avukatlık eğitimi ver. O da versin. Eğitimi tamamlayım, gideyim avukatlık ofislerine ben diplomasız avukatım. Ama bir avukattan eğitim aldım, bu işi biliyorum, birde bana kartvizit bastırın, .... Avukat diye. Mantıklı mı hocam. Bu söylediklerim ne kadar mantıklıysa, sizin savunduklarınız da o kadar mantıksız
Kimse kartvizit vaad etmiyor ki.
Avukatlık, doktorluk, hemşirelik vb. işler için de aynı eğitimi alırsınız ama resmi olarak bu ünvanlara sahip olmak için o günün şartlarına göre okulundan diplomasını almanız gerekir.

O günün şartları diyorum çünkü bundan 20 yıl önce lise mezunları öğretmen olabiliyordu. Şimdi üniversite mezunu olmanız lazım. Bazı bölümler için lise mezunu öğretmen de olabiliyor.

Bir ara bir haber çıktı avukat olmak için diplomaya gerek olmayacak diye. Yarın gerçekleşirse ne olacak?

Bunlar hep resmi düzenlemeler neticesinde olacak olan işlerdir.

Siz istediğiniz alanda kendinizi yetiştirebilirsiniz, aldığınız eğitim mühendislik düzeyinde, avukatlık düzeyinde olabilir. Bu günün şartlarında resmi olarak o unvanınız olmaz ama o konuda yeterlilik sahibi olursunuz.